fbpx

, Δευτέρα
22 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Η ελληνική βιομηχανία με τις 750.000 θέσεις εργασίας!

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
Από φέτος, κορυφαίοι tour operators της παγκόσμιας αγοράς επεκτείνουν την ενεργή τους περίοδο από 180 στις 215 ημέρες…
“Ο τουρισμός είναι βασικός πυλώνας της οικονομίας, αντιστοιχεί στο 20% του ΑΕΠ της χώρας και δημιουργεί περισσότερες από 750.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας…” είπε η  Ελενα Κουντουρά, αν. υπουργός οικονομίας υποδομών ναυτιλίας και τουρισμού στην 3η Διεθνή Έκθεση posidonia sea tourism forum . Επανέλαβε στην ομιλία της, όσα πρόσφατα έχει δηλώσει για τους στόχους του υπουργείου:
“1 ) Στοχεύουμε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η κρουαζιέρα συμβάλλει ουσιαστικά. Ήδη από φέτος, κορυφαίοι tour operators της παγκόσμιας αγοράς επεκτείνουν την ενεργή τους περίοδο από 180 στις 215 ημέρες.
2) Αναπτύσσουμε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ιατρικό, συνεδριακό, θρησκευτικό κ.α. Ο θαλάσσιος τουρισμός έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και με τις πολιτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε θέλουμε να καθιερώσουμε τη χώρα μας σε κορυφαίο προορισμό κρουαζιέρας.
3) Στόχος μας είναι η διείσδυση σε νέες αγορές, δημιουργώντας νέα τουριστικά προϊόντα, συνδέοντας τον πολυθεματικό τουρισμό, τον πολιτισμό μας και την ιστορία μας.
4) Κωδικοποιούμε την τουριστική νομοθεσία. Έχουμε ξεκινήσει την υλοποίηση ενός σχεδιασμού που περιλαμβάνει και τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου που αφορά τον θαλάσσιο τουρισμό. Την αναβάθμιση των υποδομών για την ασφαλή παροχή ολοκληρωμένων ανταγωνιστικών υπηρεσιών , τη στελέχωση και την εξειδίκευση των υπηρεσιών , την προβολή και την επικοινωνία του συγκεκριμένου τουριστικού προϊόντος, βασικές κατευθύνσεις που θα ωφελήσουν άμεσα την εξέλιξη του τομέα.
5) Συνεργαζόμαστε με την περιφέρεια, την τοπική αυτοδιοίκηση και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για ένα ενιαίο τουριστικό σχεδιασμό και μια ενιαία τουριστική προβολή στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε να δημιουργήσουμε ένα εθνικό τουριστικό brand
6) Επίσης βασική μας προτεραιότητα είναι η προσέλκυση επενδύσεων στον τουριστικό τομέα που θα διασφαλίσουν τη συνεχή και διαρκή ανάπτυξη τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών”
Σεπτέμβριος 2014 / Χαλκιδική φωτο Σάββας Αυγητίδης (Άθως Παλλάς)
Σεπτέμβριος 2014 / Χαλκιδική φωτο Σάββας Αυγητίδης (Άθως Παλλάς)

Η κα Κουντουρά σημείωσε για τον τουρισμό της κρουαζιέρας ” είμαστε σε άμεση συνεργασία για την αναβάθμιση τη συνολικής εικόνας και εμπειρίας που βιώνουν οι επισκέπτες μας από την ώρα άφιξης στο λιμάνι και το χώρο υποδοχής, αλλά και σε όλες τις συνδεόμενες με το θαλάσσιο τουρισμό παρεχόμενες υπηρεσίες.  Ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την χώρα μας, είναι κινητήρια δύναμη ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και συμβάλλει καθοριστικά στην εθνική οικονομία. Ο πολυνησιακός χαρακτήρας της χώρας μας με τα χιλιάδες χιλιόμετρα των ακτών μας, τα ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία μας, η υπερπροσφορά προορισμών με αναγνώριση στην παγκόσμια αγορά, αποτελούν αξεπέραστα συγκριτικά πλεονεκτήματα για την ραγδαία ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.  Οι προβλέψεις των διεθνών οργανισμών για την αλματώδη ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού βρίσκουν την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή, έτοιμη να πρωταγωνιστήσει στη διεθνή αγορά . Το 2015 φέρνει ήδη σύμφωνα με εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας, τα πρώτα θετικά μηνύματα για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.  Πολλά ελληνικά λιμάνια συγκαταλέγονται μάλιστα στα δημοφιλέστερα της Ευρώπης σε αριθμό επισκεπτών.  Περισσότερα από 40 δις ευρώ υπολογίζεται η συμβολή της Κρουαζιέρας στην Ευρωπαϊκή Οικονομία. Το υπουργείο τουρισμού επενδύει σε όλες τις μορφές του θαλάσσιου τουρισμού, στο σημαντικό τουριστικό προϊόν της κρουαζιέρας, στο γιωτινγκ, στα τουριστικά σκάφη αναψυχής. Σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τους φορείς που σχετίζονται με τον τομέα μπορούμε να επιτύχουμε σημαντικά αποτελέσματα. Γι΄ αυτό και είμαστε σε συνεχή επαφή και διάλογο με όλους τους παράγοντες του θαλάσσιου τουρισμού”
Πευκοχώρι Χαλκιδικής, φωτο Σάββας Αυγητίδης

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.