, Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Kοινός υποψήφιος ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ ο Νίκος Αναστασιάδης


Ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) και το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) επισφράγισαν τη συμφωνία για συνεργασία στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου με υποψήφιο τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη.
Ωστόσο, η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ, η οποία θα συνέλθει στις 27 Σεπτεμβρίου για να την εγκρίνει ή να την απορρίψει.
Κατά τη συνάντηση των ηγεσιών των δύο κομμάτων επικυρώθηκαν τέσσερα έγγραφα για το Κυπριακό, την οικονομία, την ενέργεια και την ανασυγκρότηση του κράτους, τα οποία αποτέλεσαν προϊόν της διακομματικής διαβούλευσης.
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι στα έγγραφα ενσωματώθηκαν και εισηγήσεις του Ευρωπαϊκού Κόμματος, ενώ ο ίδιος,δήλωσε ότι προσβλέπει σε συνεργασία και με τους Οικολόγους.
Στο παρελθόν, είπε ο κ. Αναστασιάδης, «υπήρξαν στιγμές που πλήγωσαν όλους, αλλά τώρα είναι ιστορική ευκαιρία να συνεργαστούν όλοι με συλλογικότητα και να δώσουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του τόπου».
Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν δήλωσε ότι στις διαβουλεύσεις με τον ΔΗΣΥ υπήρξε κατάληξη σε συγκλίσεις για δημιουργία κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας και αντιμετώπισης των προκλήσεων, που αντιμετωπίζει η Κύπρος.
Πηγή : http://news.in.gr