, Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

O "ακριβότερος" πρόεδρος

U.S. President George W. Bush smiles at the White House Correspondents Association Dinner in WashingtonΣύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, 1,3 εκατομμύρια δολάρια κόστισε στον αμερικανικό λαό ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ το 2012.

Το κράτος κάθε χρόνο καλύπτει πολλά από τα έξοδα των πρώην προέδρων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των συντάξεων, των επιδομάτων, των ταξιδιών και κάποιων δημόσιων εμφανίσεων τους.

Το 2012 οι πρώην πρόεδροι στοίχισαν συνολικά στις ΗΠΑ 3,7 εκατομμύρια δολάρια εκ των οποίων τα 1,3 αναλογούν μόνον στον Τζορτζ Μπους Τζούνιορ, ο οποίος αποδεικνύεται έτσι ο πιο… ακριβός. Βάσει της «Πράξης για τους Πρώην Προέδρους», οι πρώην ένοικοι του Οβάλ Γραφείου δικαιούνται σύνταξη που ανέρχεται στα 200.000 δολάρια ετησίως συν 96.000 δολάρια επιχορήγηση για να διατηρούν πολιτικό γραφείο.

Ο Μπιλ Κλίντον στοίχισε στο αμερικανικό κράτος 1 εκατομμύριο δολάρια ενώ ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος μόλις… 850.000 δολάρια. Όλα αυτά την ώρα που συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για τις αιματηρές περικοπές στον προϋπολογισμό της χώρας.