Οι πιο αισθησιακές ελληνικές ταινίες (ΦΩΤΟ)Γκιζέλα-Ντάλι-1

Η Γκιζέλα Ντάλι (κανονικό όνομα Αδαμαντία Μαυροειδή) γεννήθηκε το 1940 (σύμφωνα με άλλες πηγές το 1937 ή 1938). Σπούδασε στη σχολή χορού Ανωμερίτου, στη σχολή Καλών Τεχνών και στη δραματική σχολή Εθνικού Ωδείου. Αποτέλεσε το sex symbol μιας ολόκληρης εποχής, μιας εποχής που το γυμνό στον ελληνικό κινηματογράφο ήταν ακόμα θέμα ταμπού.

Ξεκίνησε την καριέρα της το 1960 με την ταινία Ραντεβού στη Βενετία του Ντίμη Δαδήρα (μεταξύ άλλων σκηνοθέτησε και το έπος Φυλακές Ανηλίκων του 1982) τον οποίο και παντρεύεται. Σε όλη την δεκαετία του ’60 έκανε εμφανίσεις σε εμπορικές ταινίες της εποχής όπως το Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης (1963) στην οποία υποδύεται την αποκαλυπτική κοπέλα που πρέπει να φωτογραφίσει ο Θανάσης Βέγγος.

Λόγω της εξωτερικής της εμφάνισης αμέσως καθιερώθηκε σε ρόλους ωραίων, τολμηρών και ερωτικών γυναικών και ενώ άνετα συναγωνιζόταν σε ομορφιά και ταλέντο άλλες πρωταγωνίστριες της εποχής, γίνεται θύμα της εικόνας της παίζοντας πάντα τέτοιους ρόλους.

Στη δεκαετία του ’70 οι ταινίες γίνονται όλο και πιο τολμηρές και το ίδιο και οι ρόλοι της. Η Γκιζέλα Ντάλι πλέον συμμετέχει σε αρκετές ερωτικές σκηνές και σε ταινίες με τίτλους όπως Ο Κύκλος της Ανωμαλίας (1971), Κυνηγημένοι Εραστές (1972), Μιρέλλα, Η Σάρκα της Ηδονής (1973), Αιμιλία η Διεστραμένη (1974). Παρόλο που πολλές απ’ αυτές τις ταινίες (και οι σκηνές όπου συμμετέχει η Γκιζέλα Ντάλι) ήταν πολύ προχωρημένες και προκλητικές για την εποχή τους, η ηθοποιός ουδέποτε συμμετείχε σε hardcore ερωτική σκηνή.

Τελευταία ταινία πριν σταματήσει τον κινηματογράφο ήταν το Η Σπηλιά της Αμαρτίας (1976) του Γιώργου Παπακώστα ενώ κάνει ένα μίνι come back το 2004 με την συμμετοχή της στην ταινία Τεστοστερόνη. Τα τελευταία χρόνια η ηθοποιός έπασχε από καρκίνο και είχε απομονωθεί στη Νάξο όπου και πέθανε το 2010 σε ηλικία 70 ετών.

Γκιζέλα-Ντάλι-12 Γκιζέλα-Ντάλι-3 Γκιζέλα-Ντάλι-2

Πηγή: Paraskhnio.gr