Π. Τσακίρης: Να ονομαστεί το κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου «Άγγελος Βλαχόπουλος»

Το Ωραιόκαστρο «ρίχνει τα τείχη» του και υποδέχεται τον Ολυμπιονίκη και άξιο τέκνο του, Άγγελο Βλαχόπουλο! Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, εισηγείται προσωπικά το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου να λάβει το όνομα του «ασημένιου» Ολυμπιονίκη, «Άγγελος Βλαχόπουλος», ο οποίος με τη συμμετοχή του στην Εθνική Ομάδα Πόλο διακρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Για αυτό το σκοπό ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου ζήτησε να συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021, προκειμένου να ληφθεί η σχετική απόφαση και έτσι την Πέμπτη, που ο Ολυμπιονίκης θα βρίσκεται στο Ωραιόκαστρο, να πραγματοποιηθεί η πανηγυρική τελετή βράβευσής του.
Ακολουθεί η τιμητική προς το πρόσωπο του ασημένιου Ολυμπιονίκη, Άγγελου Βλαχόπουλου, εισήγηση του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή  Τσακίρη:
«Πολλές φορές η βαθύτερη σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων παραμερίζεται για να δοθεί χώρος στην εικόνα και το θέαμα.
Όμως, πέρα από την οπτική απόλαυση που μπορεί να προσφέρει η διεξαγωγή των ολυμπιακών αγωνισμάτων υπάρχει και το άφθαρτο Πνεύμα του Ολυμπισμού που δίνει νόημα στους Αγώνες.
Έμφαση σε αυτήν ακριβώς την πνευματική διάσταση έδωσε από την αρχή ο ίδιος ο πατέρας των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, ο Pierre de Coubertin, τονίζοντας τις αξίες της ανοχής, της ειρήνης, του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας με σκοπό τη δημιουργία μιας ειρηνικής κοινωνίας με λιγότερη βία και ανταγωνισμό.
Ολυμπισμός σημαίνει κοινωνία εξευγενισμένη που θεμελιώνεται και ακμάζει πάνω στην αρμονία, τη συνεννόηση και την αλληλοκατανόηση.
Είναι όμως άλλο πράγμα να ακούμε για αυτές τις αξίες και εντελώς διαφορετικό να τις βλέπουμε να ζωντανεύουν μέσα από τους αθλητές που αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς και να ακτινοβολούν μέσα από αυτούς που διακρίνονται και φτάνουν στην κορυφή.
Στον Δήμο Ωραιοκάστρου, ευτυχήσαμε να δούμε αυτά τα ιδεώδη να αποκτούν σάρκα και οστά μέσα από ένα πανάξιο τέκνο του, τον Άγγελο Βλαχόπουλο, του οποίου η συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης (Πόλο) υπήρξε κομβική για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου της ομάδας στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.