, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Πορεία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα και στη…Θεσσαλονίκη

Καμάρα Πρωτομαγιά 8 Μαΐου (2)Και στη Θεσσαλονίκη θα δούμε αύριο πορείες εναντία στην επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα.
Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού μέσα από ανακοίνωση αναφέρει ότι η συνάντηση θα γίνει αύριο, στις 6 το απόγευμα,στην Καμάρα.
Αναλυτικά:
Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου έρχεται στην χώρα μας ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα. Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ενας μεγάλος αγώνας για τη γη και την ελευθερία στη Ντακότα. Αυτόχθονες και αλληλέγγυοι μάχονται στην περιοχή Standing Rock ενάντια στην καταστροφική μανία της Energy Transfer που θέλει να περάσει αγωγό πετρελαίου μέσα από τα πατρογονικά εδάφη της φυλής Σίου, δημιουργώντας τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα και βεβηλώνοντας ιστορικά μνημεία.
 
Ως κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους και καλούμε σε συμμετοχή στην πορεία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα.
 
Δεν μπορούμε να μην πούμε και για την “ευαίσθητη” ελληνική κυβέρνηση που καλωσορίζει τον “παρεξηγημένο” εκπρόσωπο του ιμπεριαλισμού ενώ η περιβαλλοντική καταστροφή από την Eldorado Gold συνεχίζεται καθημερινά.