, Δευτέρα
25 Σεπτεμβρίου 2023

Συναντηση για πρόταση δυσπιστίας κατά Στουρνάρα

 
??/ ???U????õd? ?????????, KO????, ? ???õd???"MOQ???????, ?? ??o?(EUROKINISSI // ??M`?ûQkΣυνάντηση θα πραγματοποιήσουν σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας με τον Π. Καμμένο, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να συνυπογράψει  την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, την οποία υπέγραψαν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Χθες, ο κ. Νότης Μαριάς γνωστοποίησε στην Ολομέλεια την πρόθεση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ζητώντας τη σύμπραξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεδομένου ότι δεν συγκεντρώνουν τον αριθμό των 50 υπογραφών που απαιτείται για την υποβολή της πρότασης.
«Είναι τεράστιες οι ευθύνες που έχει ο υπουργός Οικονομικών, διότι άνοιξε τον δρόμο, δεχόμενος να γίνει το “κούρεμα” των καταθέσεων και κυρίως των μικροκαταθετών, σε μια αστάθεια όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Μαριάς.
Ενημερώνοντας χθες την επιτροπή Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με τις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως η κυπριακή ηγεσία συμμετείχε στη λήψη της απόφασης και μάλιστα έγινε διαβούλευση με τον ίδιο τον κ. Αναστασιάδη όταν φαινόταν ένα αδιέξοδο στις πρώτες προτάσεις.
«Έγινε μια διαβούλευση και με τον κ. Σαρρή και βγήκε συμβιβαστική πρόταση. Εκεί δεν μπορούσε να ασκηθεί βέτο. Καμία άλλη λύση δεν κατατέθηκε στο τραπέζι», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας κσι συμπλήρωσε: “Δεν αντιλήφθηκα καθόλου πως κατέστρεφα την Κύπρο. Η Κύπρος αποφάσισε και εμείς στηρίξαμε. Δεν οχυρώνομαι πίσω από τον κ. Αναστασιάδη, αλλά δεν είμαι πιο Κύπριος απ’ τους Κύπριους“.
www.paraskhnio.gr

#Tags: ΣΥΡΙΖΑ