13:11, Σάββατο
29 Ιανουαρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Στις 13:00 η πορεία των αντιεξουσιαστών

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Στις 13:00 έχει προγραμματιστεί πορεία από αντιεξουσιαστές στο κέντρο της πόλης. 

Την τελευταία ημέρα του 2021 η ΕΛ.ΑΣ. κατέλαβε τον χώρο στο φουαγιέ του Τμήματος Βιολογίας, που βρισκόταν στα χέρια των αναρχικών επί 34 χρόνια.

Οι κινήσεις της Αστυνομίας, η οποία έδρασε κατ’ εντολή των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, προκάλεσαν την αντίδραση της αντιεξουσιαστικής κοινότητας. Γι’αυτό η Αστυνομία φοβάται ότι σήμερα οι διαδηλωτές θα δείξουν την οργή τους. Ως σημείο συγκέντρωσης έχει οριστεί το μνημείο της Καμάρας.

Μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων από διάφορες υπηρεσίες θα επιστρατευτεί στα μέτρα τάξης που λαμβάνονται για την πορεία. Για την αποφυγή επεισοδίων το σχέδιο της Αστυνομίας προβλέπει αυστηρή περιφρούρηση της πορείας. Δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων θα πλαισιώσουν τους διαδηλωτές από τη στιγμή της έναρξης της πορείας μέχρι τη λήξη της. Σημαντικό ρόλο θα έχουν ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας, οι οποίες σε περίπτωση επεισοδίων θα επέμβουν για να πραγματοποιήσουν συλλήψεις ταραξιών. Η Τροχαία θα προχωρήσει σε εκτροπές της κυκλοφορίας για όσο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδήλωση.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης κάλεσε τα μέλη του να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των καταστημάτων τους, με όλα τα ενδεδειγμένα μέσα.

Μάλιστα, χθες το βράδυ κλιμάκια της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης απομάκρυναν από κεντρικούς δρόμους του ιστορικού κέντρου της πόλης όλους τους κάδους απορριμμάτων. Η απομάκρυνση των κάδων έγινε για να μην πυρποληθούν από τους διαδηλωτές.