Τους έπιασαν στο οβάλ τραπέζι να παίζουν πόκερ

astynomiko_tzipaki_1300
Μπορεί να εγκατέστησαν κάμερες αλλά δεν κατάφεραν να αποφύγουν τη σύλληψη. Ο αιφνιδιαστικός αστυνομικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε χθες κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σε καφετερια στη Μενεμένη, είχε ως αποτέλεσμα όχι μία, ούτε δύο, αλλά δώδεκα συλλήψεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Ο.Π.Κ.Ε., για παράνομη διενέργεια τυχερού παιγνίου.
Στα χέρια των αστυνομικών έπεσε ένας 42χρονος, υπεύθυνος της επιχείρησης και έντεκα θαμώνες του καταστήματος, ηλικίας από 25 έως 47 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν σε παιχνίδι «TEXAS HOLDEM POKER» με χρήματα.
Σε έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν από το κατάστημα και την κατοχή των συλληφθέντων:
μία τράπουλα με 50 χαρτιά, 455 μάρκες διαφόρων χρωμάτων που αντιστοιχούσαν σε διαφορετικά χρηματικά ποσά, 1.159,75 ευρώ, δύο ηλεκτρονικά μηχανήματα, σε λειτουργία και πρόσφορα για την παράνομη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων.
Στο πλαίσιο της έρευνας, εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένο μεταλλικό κουτί που ήταν προσαρτημένο κάτω από το οβάλ τραπέζι όπου έπαιζαν το παιχνίδι, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκε μέρος των κατασχεμένων μαρκών.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε εγκατάσταση και λειτουργία κυκλώματος καταγραφής εικόνας και ήχου, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, το οποίο ήταν συνδεδεμένο με κάμερες που κατέγραφαν κινήσεις σε εξωτερικό δημόσιο χώρο.
Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, αργότερα την ίδια ημέρα, εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 49χρονος υπεύθυνος της επιχείρησης.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.