Νέο κανόνι σε μικρή αεροπορική εταιρεία - Karfitsa.gr
Οικονομία

Νέο κανόνι σε μικρή αεροπορική εταιρεία

Η εταιρεία εκτελούσε εσωτερικά δρομολόγια...

minoan+air1Άλλη μία μικρή αεροπορική εταιρεία διακόπτει αιφνίδια την λειτουργία της,μετά την SkyGreece που είχε έδρα στον Καναδά.

Ο λόγος για την Minoan Air (Μινωϊκές Αερογραμμές), η οποία με ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της στο Facebook γνωστοποιεί την αναστολή της δραστηριότητάς της “για μικρό διάστημα ώστε να υπάρξει χρόνος για τον επαναπροσδιορισμό των στόχων μας σύμφωνα με την εταιρική μας φιλοσοφία”.

Η εταιρεία εκτελούσε εσωτερικά δρομολόγια από και προς Αθήνα, Ηράκλειο, Αλεξανδρούπολη, Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Κω, Μυτιλήνη, Μύκονο και Σαντορίνη. Στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας εμφανίζονται στη θέση του προέδρου ο Μιλτιάδης Τσαγκαράσης και στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου ο Γεώργιος Μαυραντωνάκης.

Η αεροπορική παρουσίασε τη χρήση του 2014 κύκλο εργασιών 1,3 εκατ. ευρώ, ζημιές 1,9 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 1,9 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση

“Αγαπητοί Φίλοι,

Με την ουσιαστική λήξη της φετινής θερινής περιόδου, θα θέλαμε εκ μέρους των Μινωικών Αερογραμμών να σας ευχαριστήσουμε όλους και τον καθένα ξεχωριστά για την συνεχή υποστήριξη της εταιρείας μας.

Η 5ετης οικονομική κρίση που βιώνει η πατρίδα μας έχει όπως όλοι γνωρίζετε σοβαρές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας και οι αερομεταφορές και ο τουρισμός γενικότερα δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση για μας.

Με σκοπό να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την νέα αυτή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η εταιρεία μας αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητές της για μικρό διάστημα ώστε να της δοθεί χρόνος για επαναπροσδιορισμό των στόχων μας σύμφωνα με την εταιρική μας φιλοσοφία.
Σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε με λεπτομέρειες για τον νέο μας επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ των Μινωικών Αερογραμμών”

Πάντως, η συγκεκριμένη ανακοίνωση απουσιάζει από τον επίσημο ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας.

Ξεκίνησε το 2012

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της, η Minoan Air άρχισε τις εμπορικές της πτήσεις την 1η Ιουνίου 2012 εκμεταλλευόμενη ένα σμήνος τριών ελικοστροβίλων αεροσκαφών Fokker 50 θέσεων. Η επιχειρησιακή βάση της Εταιρείας είναι στο Ηράκλειο της Κρήτης, εκτελεί τακτικά δρομολόγια προς την Ρόδο, Κω, Μυτιλήνη και Σαντορίνη και παράλληλα επιχειρεί σε αγορές του εξωτερικού. Το καλοκαίρι του 2012 εκτέλεσε 270 εσωτερικά δρομολόγια στην Ισπανία, από τον Οκτώβριο του ιδίου έτους μέχρι τον Ιούνιο εξυπηρέτησε 850 εσωτερικές πτήσεις στην Σουηδία, τον Μάρτιο του 2013 ξεκίνησε δρομολόγια από την Οξφόρδη προς το Δουβλίνο και το Εδιμβούργο, όπου μέχρι τον Ιούλιο μετέφερε 5.500 επιβάτες και από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο η Εταιρεία επιχειρούσε από το Λουγκάνο της Ελβετίας προς την Ρώμη και την Βιέννη.

“Η Minoan Air, κατά το πρώτο δωδεκάμηνο λειτουργίας της εκτέλεσε πλέον των τριών χιλιάδων πτήσεων μεταφέροντας 70.000 επιβάτες. Η Εταιρεία είναι υπερήφανη για την εξαγωγή των υπηρεσιών της διότι σχεδόν το 80% των εσόδων της παρήχθησαν στο εξωτερικό συνεισφέροντας έτσι θετικά στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας.

“Οι Μινωικές Αερογραμμές ιδρύθηκαν από επαγγελματίες στον αεροπορικό χώρο, οι γνώσεις και η συσσωρευμένη εμπειρία των οποίων αποτελούν εγγύηση για την Ασφάλεια και την Ποιότητα των πτήσεών μας. Περιφερειακή αεροπορική εταιρεία, με βάση το Ηράκλειο της Κρήτης, που αποσκοπεί στην ενίσχυση των αερομεταφορών στην Ελλάδα με τιμές που αρμόζουν στην πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που ζούμε. Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στις Μινωικές Αερογραμμές για να απολαύσετε μια πτήση εντός των οικονομικών σας δυνατοτήτων, με το καλύτερο ελικοστρόβιλο αεροπλάνο που έχει κατασκευαστεί ποτέ, το Fokker 50”.

capital.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ