Νέο νομοσχέδιο: Αποφυλακίζονται δεκάδες κατάδικοι με πρόβλημα υγείας - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Νέο νομοσχέδιο: Αποφυλακίζονται δεκάδες κατάδικοι με πρόβλημα υγείας

Στη Βουλή η τροπολογία για τις αποφυλακίσεις ασθενών κρατουμένων...

korydallosΤο κατώφλι της φυλακής θα μπορούν να διαβαίνουν οι κατάδικοι που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, που αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή στην Τετάρτη (25/2).

Η τροπολογία αφορά κατάδικους που εκτίουν ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης έως δέκα χρόνια και πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, ημιπληγία, παραπληγία ή έχουν υποβληθεί σε επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς ή νεφρού ή έχουν καρκίνο ή είναι οροθετικοί. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια τροπολογία, απολύονται και οι κρατούμενες μητέρες που έχουν μαζί τους τα ανήλικα τέκνα τους.

Προϋπόθεση για την εφαρμογή της απόφασης, για όλους, είναι οι κρατούμενοι να έχουν εκτίσει τα 2/5 της ποινής τους, ενώ το νόσημά τους θα πρέπει να βεβαιώνεται από δημόσιο θεραπευτικό ίδρυμα.

Από τη ρύθμιση εξαιρούνται όσοι έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία, παιδεραστία και οργανωμένο έγκλημα, όπως και οι καταχραστές του Δημοσίου.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει δρομολογηθεί η ενίσχυση του νοσοκομείου κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού «‘Αγιος Σάββας» με νοσηλευτικό προσωπικό.

news247.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ