Νέος φόρος στα τσιγάρα για τη “μαύρη τρύπα” του ΕΟΠΥΥ - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Νέος φόρος στα τσιγάρα για τη “μαύρη τρύπα” του ΕΟΠΥΥ

Kapnisma antrasΗ επιβολή ενός νέου φόρου στα τσιγάρα είναι ένα από τα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει μέρος του ελλείμματος του ΕΟΠΥΥ, που έχει βρεθεί όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του φορέα, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος.

Παρά ταύτα, ο κ. Παπαγεωργόπουλος επεσήμανε ότι δεν υπάρχει φόβος περικοπής παροχών προς τους δικαιούχους λόγω των ελλειμμάτων του Οργανισμού και ότι τα έξοδα για δαπάνες υγείας είναι ανελαστικά και αδιαπραγμάτευτα.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στις δαπάνες υγείας του οργανισμού, ο κ. Παπαγεωργόπουλος υπογράμμισε πως μεταξύ 2012 και 2013 ο σχετικός προϋπολογισμός των οκτώ ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ μειώθηκε κατά περίπου 50%, από 11 δισεκατομμύρια ευρώ το προηγούμενο έτος σε 6,13 δισ. για το 2013.

«Αυτό δεν είναι έλλειμμα, εμείς το λέμε τεράστια προσπάθεια, φτύσαμε αίμα να τα μαζέψουμε», σχολίασε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, προσθέτοντας πως οι εκτιμήσεις για τις δαπάνες του 2013 θα υπερβούν ελάχιστα τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα υπάρξει εξορθολογισμός σε πάροχους και θα παταχθούν παραβατικές συμπεριφορές.

Τέλος, απαντώντας στη φημολογία περί παραίτησης του, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ απάντησε πως είναι διατεθειμένος να αφήσει την θέση του ακόμα και σήμερα, «με ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον Αντώνη Σαμαρά», και προσθέτοντας πως είναι «αναλώσιμος».

toxrima.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ