Νόμιζε πώς θα το σώσει αλλά το «σκότωσε» - Karfitsa.gr
Περιβάλλον

Νόμιζε πώς θα το σώσει αλλά το «σκότωσε»

Με ανάλογα περιστατικά να είναι αρκετά συχνά τον τελευταίο καιρό...

fokia-660x300Δεν έχουν σταματημό τα θλιβερά περιστατικά με τουρίστες που αναμειγνύονται με τις ζωές άγριων ζώων χάριν…φιλοζωίας και εν τέλει τα οδηγούν στον θάνατο.

Το πιο πρόσφατο έχει να κάνει με τον θάνατο μιας νεογέννητης φώκιας στην Ουάσιγκτον.

Όπως ανέφεραν οι αρχές της θαλάσσιας ακτής της Πολιτείας, μία γυναίκα είδε το μωρό φώκιας να επιπλέει μόνο του κοντά σε μια μαρίνα και , με σκοπό να το προστατεύσει, το πήρε και το έβαλε σε μία σακούλα.

Λίγο αργότερα, ενώ κατευθυνόταν σπίτι, συνειδητοποίησε ότι δεν ήξερε πώς να φροντίσει το μικρό θηλαστικό, κι έτσι επικοινώνησε με το τοπικό ενυδρείο. Ήταν ακόμα ζωντανό όταν το πήγε εκεί και κοιμόταν, όμως θεωρήθηκε δεδομένο ότι έχει χαθεί από την μητέρα του και δεν θα υπήρχε περίπτωση να επιβιώσει μόνο του, συνεπώς αποφασίστηκε να του γίνει ευθανασία για να μην υποφέρει θάνατο από την πείνα.

Με ανάλογα περιστατικά να είναι αρκετά συχνά τον τελευταίο καιρό, με την φιλοζωία και τις… selfies σε κάποιες περιπτώσεις να είναι υπεύθυνες, οι αρχές τόνισαν ότι το καλύτερο που μπορούν να κάνουν όσοι νοιάζονται για τα άγρια ζώα είναι να μείνουν μακριά τους και να τα αφήσουν να συνεχίσουν την ζωή τους χωρίς ανθρώπινες παρεμβολές. paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ