Ντενίζ Ελευθερίου: Ας ξαναγαπήσουμε υγιώς τον εαυτό μας - Karfitsa.gr
Πρόσωπα

Ντενίζ Ελευθερίου: Ας ξαναγαπήσουμε υγιώς τον εαυτό μας

Η Ημέρα της Γυναίκας είναι μια γιορτή που χαίρομαι ιδιαίτερα ,κυρίως γιατί μας υπενθυμίζει από που ξεκινήσαμε και που έχουμε φτάσει .

Η σύγχρονη χειραφετημένη γυναίκα με τους πολύπλευρους ρόλους ,απέχει παρασάγγας από τις πρωτοπόρους του κινήματος ,στις αρχές του περασμένου αιώνα .

Παρότι ακόμη αγωνιζόμαστε για ίση μεταχείριση κ αξιολόγηση στον επαγγελματικό στίβο, προσωπικά, ίσως υπήρξα τυχερή ή το είδος του επαγγέλματος μου ήταν τέτοιο, ώστε ποτέ να μην έχω νιώσει ότι παραγκωνίζομαι  εξαιτίας του φύλου μου.

Το ότι βέβαια δεν έχω προσωπική εμπειρία ,δεν σημαίνει ότι η άνιση μεταχείριση δεν υπάρχει .

Ακόμη πιστεύω ότι οι γυναίκες θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά κ διπλά από τους άντρες σε όλα τα επίπεδα για να πετύχουμε τους στόχους μας και να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις της σύγχρονης εποχής.

Οι πολυδιάστατοι ρόλοι και τα στερεότυπα,τα οποία υπάρχουν ακόμα,νομίζω ότι είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια για την εξέλιξη μας.

Ως σύγχρονη γυναίκα καλούμαι να είμαι πετυχημένη επαγγελματικά,προσωπικά και κοινωνικά.Παράλληλα πρέπει να είμαι καλή νοικοκυρά και να πολεμάω συνεχώς τον αμείλικτο χρόνο γιατί η εποχή μας δεν αποδέχεται τις γυναίκες που γερνάνε και παχαίνουν !Πρέπει να γυμνάζομαι και όλα αυτά να τα κάνω τρέχοντας από το πρωί μέχρι το βράδυ,έχοντας πάντα καλή διάθεση για όλους .

Αρκεί να αναφέρω ως ένα απλό παράδειγμα ότι για να πάω σε μια κοινωνική εκδήλωση χρειάζεται ένας μέσος χρόνος προετοιμασίας 3-4 ωρών, κατόπιν 10ωρου  εργασίας,κάτι που για έναν άντρα φαντάζει αδιανόητο .

Να δηλώσω κουρασμένη απ’ όλους αυτούς τους ρόλους; Ναι θα το δηλώσω.

Το ότι βρίσκομαι στο μέσον της ζωής μου (ζωή να ‘χω) κ ίσως επηρεασμένη από την καραντίνα, αντιλήφθηκα ότι οι προτεραιότητες μου θα είναι διαφορετικές, από‘δω και πέρα.

Θα επαναπροσδιορίσω  τη θέση μου ως γυναίκα κ ως άνθρωπος απέναντι στα σύγχρονα πρότυπα και θα ξανά αγαπήσω τον εαυτό μου και θα τον ξανασεβαστώ.

Άλλωστε πιστεύω ακράδαντα, ότι και τα δυο φύλα εξαιτίας  της  εποχή μας,η οποία βρίθει από αρρωστημένα φαινόμενα αναγκαστούμε, για να παραμείνουμε υγιείς ,να επαναπροσδιορίσουμε τους ρόλους μας .

Το μήνυμα από μένα για την Ημέρα της Γυναίκας ,είναι:

ΑΣ ΞΑΝΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΥΓΙΩΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ

Απ’ αυτό ξεκινάνε όλα…

Χρόνια πολλά στις Γυναίκες και στους Άνδρες που αγαπάνε τις γυναίκες.

Η Ντενίζ Ελευθερίου είναι Ιδιοκτήτρια Οίκου Νυφικών – Σχεδιάστρια

Από την έντυπη έκδοση

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ