, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

O Δ. Αντωνίου αναδεικνύει μέσω βίντεο πόσο αφιλόξενη είναι η Θεσσαλονίκη

20-113609amea-dimitris_antoniou_07
Αφιλόξενη στο μεγαλύτερο μέρος της για τα άτομα με αναπηρία είναι η Θεσσαλονίκη, καθώς τόσο και παλιοί δρόμοι, όσο και οι καινούριοι δρόμοι δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να κινηθεί απροβλημάτιστα ένα άτομο ΑΜΕΑ.
Τα προβλήματα αυτά που αντιμετωπίζει κάθε φορά που αποφασίζει να βγει εκτός σπιτιού ο Δημήτρης Αντωνίου τα αναδεικνύει μέσω βίντεο στο youtube, αποκαλύπτοντας τα κακώς κείμενα των ελληνικών πεζοδρομίων. “Είχα την άτυχη στιγμή πριν από 10 χρόνια να έχω ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Από τότε έμεινα καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Μετά από πολλά χρόνια προσαρμογής μπήκα σε μια διαδικασία να κάνω πράγματα για να ζήσω”, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9fm” ο Δημήτρης Αντωνίου.
Ο ίδιος πάντως το τελευταίο χρονικό διάστημα ασχολείται με την συγγραφή ενός βιβλίου με τίτλο: “’Eτσι είναι η ζωή”. “Πρέπει να κάνω πράγματα για να ζήσω. ‘Eτσι μπήκα στη διαδικασία συγγραφής ενός βιβλίου που είναι μια συλλογή διηγημάτων από προσωπικές εμπειρίες και μια σειρά από σκέψεις και προβληματισμούς εκφρασμένες από λογοτεχνικό περιεχόμενο”, επισήμανε ο Δημήτρης Αντωνίου.
Μιλώντας για την Θεσσαλονίκη η οποία είναι αφιλόξενη σε αρκετούς κεντρικούς δρόμους για τα ΑΜΕΑ ο νεαρός συγγραφέας επισήμανε πως: “κυκλοφορώ με το καρότσι 10 χρόνια. Γενικά είμαι άνθρωπος με πολύ μεγάλη επιμονή. Ως ένα σημείο για έναν παλιό δρόμο καταλαβαίνω ότι δεν μπορούν να γίνουν πολλά. ‘Oμως όταν μιλάμε για καινούριο δρόμο δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα έχει τέτοια προβλήματα. ‘Eνας τέτοιος δρόμος είναι αυτός που ενώνει την Γ. Παπανδρέου και Ανδριανουπόλεως με την και Β. ‘Oλγας. Μπορεί να έχει μικρές μπάρες, αλλά ένα καρότσι δεν μπορεί να κινηθεί πάνω σε αυτό, με αποτέλεσμα ένα άτομο ΑΜΕΑ να διαλέγει την κίνησή του από τον δρόμο. Αυτά τα προβλήματα τα κατέγραψα σε βίντεο και να ανέβασα το διαδίκτυο. Θέλω να πιστεύω ότι το θέμα αυτό δημιουργήθηκε από κακοτεχνία του εργολάβου. Καθημερινά κάνω επισημάνσεις στις υπηρεσίες, αλλά δεν μπορώ να το κάνω κάθε φορά,Αυτό είναι δουλειά των αρμοδίων. Με αυτό που γίνεται ένα άτομο ΑΜΕΑ δεν αποφασίζει να βγει από το σπίτι του. Για να βγω μια βόλτα για καφές στην παραλία πρέπει να σχεδιάσω την διαδρομή μου πολλές μέρες νωρίτερα”, ολοκλήρωσε ο Δημήτρης Αντωνίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.