Ο Απόστολος Πάνας στην karfitsa: Χρέος του ΚΙΝΑΛ η αφοσίωση στην εκλογική εντολή για υπεύθυνη αντιπολίτευση - Karfitsa.gr
Πολιτική Πρόσωπα

Ο Απόστολος Πάνας στην karfitsa: Χρέος του ΚΙΝΑΛ η αφοσίωση στην εκλογική εντολή για υπεύθυνη αντιπολίτευση

Ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΚΙΝΑΛ Απόστολος Πάνας στην karfitsa

Χρέος του ΚΙΝΑΛ η αφοσίωση στην εκλογική εντολή για υπεύθυνη αντιπολίτευση

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, η φετινή τουριστική κίνηση, το Ταμείο Ανάκαμψης και ο τρόπος που πρέπει να διανεμηθούν τα κονδύλια του, αλλά και το μέλλον του Κινήματος Αλλαγής απασχόλησαν τη συνέντευξη του βουλευτή Χαλκιδικής του κόμματος Απόστολου Πάνα στην karfitsa. Μεταξύ άλλων ο κ. Πάνας τονίζει πως  χρέος του ΚΙΝΑΛ παραμένει η αφοσίωση στην εκλογική εντολή που δέχθηκε. Ταυτόχρονα, χαρακτηρίζει εξαιρετικά δύσκολη την φετινή καλοκαιρινή  τουριστική σεζόν, αναφέροντας πως η Χαλκιδική είναι άδεια.

Συνέντευξη στον Γιώργο Νεοχωρίτη 

Ποια είναι η άποψη σας για τον νέο εργατικό νομοσχέδιο; Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως δίνει στον εργαζόμενο πιο πολλές επιλογές με ένα πιο ευέλικτο ωράριο εργασίας, τη στιγμή που τα μεγάλα συνδικάτα της χώρας το απορρίπτουν και προσανατολίζονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, ο οποίος επιταχύνθηκε με την πανδημία όπως και η φυσική εξέλιξη των σχέσεων εργασίας απαιτούν αναμφίβολα νέες απαντήσεις, όμως προς όφελος του ανθρώπου και δίχως να υπονομεύονται τα εργασιακά του δικαιώματα. 

Σήμερα, στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης, τον κύριο ρόλο θα έπρεπε να διαδραματίζουν η γνώση, η υψηλή κατάρτιση, η ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού και όχι το φθηνό ημερομίσθιο.

Προσωπικά είμαι υπέρ της δημιουργίας ενός νέου και πλήρους δικτύου προστασίας για τους εργαζόμενους με τηλεργασία και τους εργαζόμενους στις πλατφόρμες, ώστε να υπάρχει η πραγματική συναίνεσή τους για την εργασία με αυτή την μορφή και να τηρούνται απαρέγκλιτα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα τους και ιδιαίτερα το ωράριο εργασίας. Το νέο όμως Νομοσχέδιο δεν πετυχαίνει κανέναν από τους παραπάνω στόχους. Απεναντίας το Νομοσχέδιο αυτό θα οδηγήσει τους εργαζομένους να δουλεύουν εξαντλητικά 10ωρα σε περιόδους υψηλής παραγωγής ή την τουριστική σεζόν, χωρίς πρόσθετη αμοιβή.

Ο νομός που πολιτεύεστε, η Χαλκιδική και η οικονομία της στηρίζεται στην τουριστική δραστηριότητα. Ποια είναι η εικόνα που έχετε σχηματίσει από τις επαφές σας με τους επαγγελματίες της περιοχής για φέτος; Πως κρίνετε τις κυβερνητικές κινήσεις για όσο δυνατόν μεγαλύτερη τουριστική κίνηση;

Αναμφίβολα έχουμε άλλη μια δύσκολη χρονιά μπροστά μας. Ο Μάιος έχει χαθεί́ κι ο Ιούνιος έχει ελάχιστες κρατήσεις. Ειδικότερα, από τις μέχρι τώρα επαφές μου αντιλαμβάνομαι τον φόβο, που επικρατεί για το ότι η σεζόν θα είναι εξαιρετικά́ δύσκολη. Οι ειδικοί μάλιστα προβλέπουν ότι η φετινή σεζόν θα είναι λιγότερο από 50% επιτυχημένη σε σύγκριση με το 2019 και αν κάποια πράγματα δεν αλλάξουν σύντομα, το ποσοστό θα είναι και χαμηλότερο, τουλάχιστον όσον αφορά τη Βόρεια Ελλάδα. 

Παρόλο μάλιστα που υπήρχε η περσινή́ εμπειρία, συνεχίζουν και φέτος να υπάρχουν τα ίδια προβλήματα. Η Κυβέρνηση για τη φετινή σεζόν επέλεξε να ανοίξει μόνο μία από τις συνοριακές διαβάσεις, με περιορισμένες μάλιστα επιτρεπτές ώρες διάβασης, γεγονός το οποίο επιφέρει επιπλέον ταλαιπωρία στους επισκέπτες, που προτιμούν τον οδικό τουρισμό. Επιπλέον η απόφαση για τα παιδιά ηλικίας άνω των πέντε ετών, που πρέπει να συνοδεύονται από αρνητικό PCR τεστ έχει επιβαρύνει την άρνηση των τουριστών να επισκεφτούν τη χώρα μας. H Χαλκιδική είναι άδεια. 

Τα 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης χαρακτηρίζονται μεγάλη ευκαιρία για την χώρα. Έχετε κάποιες ενστάσεις ή προτάσεις για τον τρόπο που πρέπει να διανεμηθούν τα κονδύλια αυτά;

Τα 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης δεν είναι απλά μια μεγάλη αλλά μια χρυσή ευκαιρία και ταυτόχρονα μια τεράστια πρόκληση για τα επόμενα χρόνια.

Το Ταμείο Ανάκαμψης φιλοδοξεί να οδηγήσει τη χώρα, την οικονομία, την κοινωνία και τους θεσμούς σε μια νέα εποχή, θεμελιώνοντας αλλαγές οικονομικού υποδείγματος προς ένα πιο εξωστρεφές, ανταγωνιστικό και πράσινο παραγωγικό μοντέλο. Κατά τη γνώμη μου οι δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης πρέπει να είναι άμεσες, έχοντας ως στόχο τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, που έχει πληγεί, τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους και την ουσιαστική αναστήλωση του αγροτικού τομέα, υπό το πρίσμα όμως ενός νέου και βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου.

Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνει το Κίνημα Αλλαγής ώστε να αυξήσει τα ποσοστά του και να ξαναγίνει πρώτη πολιτική δύναμη στον χώρο του κέντρου όπως ήταν το ΠΑΣΟΚ;

Χρέος του Κινήματος Αλλαγής παραμένει η αφοσίωση στην εκλογική εντολή, που δέχτηκε και σύμφωνα με αυτήν πρέπει να πορευτούμε. Μένουμε σταθεροί στην εντολή των πολιτών για υπεύθυνη αντιπολίτευση, που αναδεικνύει τα λάθη της Κυβέρνησης, αλλά ταυτόχρονα καταθέτουμε τεκμηριωμένες προτάσεις και προοδευτικές εναλλακτικές λύσεις.

Με σκληρή δουλεία, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες του κόσμου και παραμένοντας δίπλα στον κάθε πολίτη, ο χώρος μας θα καταφέρει να αυξήσει κι άλλο τα ποσοστά του.

Από την Έντυπη Έκδοση

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ