Ο Δένδιας «μετακομίζει» Θεσσαλονίκη - Karfitsa.gr
Πολιτική

Ο Δένδιας «μετακομίζει» Θεσσαλονίκη

dendias nd kerkyra 1

Με μέλη διαφόρων κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και τα μέτρα της τρόικας που τους έχουν οδηγήσει σε ανεργία, κινητικότητα, εξαθλίωση, ενδεχομένως και κατασχέσεων κατοικιών, αναμένεται να βρεθεί η ΕΛ.ΑΣ κατά την Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Για το λόγο αυτό και σε επίπεδο «επικοινωνίας» πραγματοποιήθηκε το πρώτο «τεστ» των αστυνομικών μέτρων.

Περίπου 4.000 αστυνομικοί από διάφορα μέρη της Ελλάδας θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη υπό τον φόβο εξωτερίκευσης της κοινωνικής οργής και όσων επιχειρήσουν να την εκμεταλλευτούν με καταστροφικό και επεισοδιακό τρόπο.Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αλλά και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έχουν ξεκινήσει οι πρώτες συσκέψεις για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Σε αυτό το σχέδιο θα χρησιμοποιηθούν και θα ταξιδέψουν στην συμπρωτεύουσα αστυνομικοί από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, κυρίως των ΜΑΤ, ΔΙ.ΑΣ, ΔΕΛΤΑ, και αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Κρατικής Ασφάλειας, υπηρεσιών της Ασφάλειας για την πληροφοριακή υποβοήθηση και το ενδεχόμενο συλλήψεων. Σε «κινητικότητα» θα βρίσκονται και οι ηλεκτρονικές «ομπρέλες» της ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Η ένταση των μέτρων θα αυξηθεί από την ερχόμενη Τετάρτη, με τις αστυνομικές δυνάμεις να αυξάνονται διαρκώς, έως και το Σαββατοκύριακο όπου το αστυνομικό σχέδιο θα βρεθεί σε πλήρη εξέλιξη. Σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας, σύμφωνα με πηγές του αρμόδιου υπουργείου και Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, θα έχουν οι προληπτικοί προέλεγχοι υπόπτων και προσαγωγές τους. Αντίστοιχη βαρύτητα θα έχει η περιφρούρηση του πανεπιστημιακού ιδρύματος και άλλων χώρων που βρίσκονται υπό κατάληψη από διάφορες ομάδες αντιεξουσιαστών.

Σε αστυνομικό κλοιό θα βρίσκονται κρατικά κτίρια αλλά και χαρακτηρισμένοι «στόχοι». Προς το παρόν έχουν ανακοινωθεί μόνο οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αριστοτέλους και της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο άγαλμα Βενιζέλου, το απόγευμα του Σαββάτου. Οι επικεφαλής αξιωματικοί επικεντρώνουν τον «πυρήνα» των μέτρων και στην συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών, για την οποία δεν έχει προαναγγελθεί ακόμη ο χρόνος διεξαγωγής της.

Ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης, οι πιθανές αστυνομικές εισβολές θα έχουν και προληπτικό χαρακτήρα για την αποτροπή πιθανών προπαρασκευαστικών ενεργειών εκδήλωσης επιθέσεων και επεισοδίων, μέσα σε πανεπιστημιακά ιδρύματα. Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι υπάρχουν και άλλοι πανεπιστημιακοί χώροι για τους οποίους υπάρχουν σχετικές καταγγελίες που «δικαιολογούν» αστυνομική επέμβαση.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ