Ο διαχειριστής κ. Παπαθανασάκης - Karfitsa.gr
Αθλητικά Απόψεις Αρθρογράφοι

Ο διαχειριστής κ. Παπαθανασάκης

του Βασίλη Μάστορα

 

mastoras1

του Βασίλη Μάστορα

Ταξίδι στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα μοιάζει στο ξεκίνημα της η νέα αγωνιστική περίοδος για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ είναι ανεπιθύμητος από τους οπαδούς οι οποίοι εκτιμούν, δικαίως, ότι έχουν τελειώσει οι παραγοντικές αναπνοές του, η ομάδα έχει περιορισμούς στις μεταγραφές και οι προσφυγές των ποδοσφαιριστών διαδέχονται η μία την άλλη. Ένα κοκτέιλ προβλημάτων που φέρνει δικαίως προβληματισμό και απαισιοδοξία στην κυανόλευκη οικογένεια.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ κ. Παπαθανασάκης έβαλε σε χρήματα ό,τι έβαλε τη χρονιά που ο Ηρακλής προβιβάστηκε από τη Football League στη Super League, πέρυσι διαχειρίστηκε περίπου 3,5 εκ. ευρώ, αλλά πλέον η ΠΑΕ είναι υπερχρεωμένη και η τσέπη του ιδιοκτήτη άδεια. Και δεν είναι άδεια εσχάτως, αλλά σχεδόν από την αρχή του 2016 όταν και αναζητούσε ρευστότητα κτυπώντας διάφορες πόρτες οι οποίες όμως δεν άνοιξαν. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ποδοσφαιριστές παρέμειναν απλήρωτη για μεγάλο χρονικό διάστημα ή υποχρεώθηκε μετά το τέλος του Πρωταθλήματος να εκχωρήσει έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της επόμενης χρονιάς. Όταν όμως αναγκάζεσαι να σπαταλάς το «λίπος» της επόμενης χρονιάς για οικονομικές υποχρεώσεις  της περιόδου 2015-’16 αντιλαμβάνεται κάποιος ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο. Αυτό το γνωρίζουν και οι οπαδοί οι οποίοι με τις αντιδράσεις τους κρούουν εγκαίρως τον κώδωνα του κινδύνου γιατί βλέπουν ότι το τσουνάμι έρχεται.

Ο κ. Παπαθανασάκης έβγαλε το κεφάλι έξω από το νερό με την προκαταβολή των χρημάτων που πήρε από τη μεταγραφή του Απόστολου Βέλλιου στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Για μία ομάδα όμως η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει περίπου 3 εκ. χρέη από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο αντιλαμβάνεται κάποιος ότι αυτές οι οικονομικές ενέσεις είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Ο  ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ηρακλής, ο οποίος πλέον είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών προκειμένου να αποφύγει αντιδράσεις των οπαδών προς το πρόσωπο του, είναι ολοφάνερο ότι απλώς θα διαχειρίζεται τα έσοδα της ομάδας προκειμένου να δημιουργήσει ένα αξιόπιστο αγωνιστικά σύνολο. Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελεί έναν τίτλο τιμής για τον ιδιοκτήτη μίας ιστορικής ομάδας. Άλλωστε αυτό θα μπορούσε να το κάνει και μία επιτροπή σωτηρίας η οποία ίσως να ήταν και περισσότερο αποτελεσματική.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ