Ο Εισαγγελέας ζητάει την προφυλάκιση του Π. Ευσταθίου - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Ο Εισαγγελέας ζητάει την προφυλάκιση του Π. Ευσταθίου

Το Συμβούλιο θα κρίνει την έφεση που ασκήθηκε.

eustathiou

Υπέρ της προφυλάκισης του 83χρονου εκπροσώπου γερμανικής εταιρείας, Παν. Ευσταθίου, τάσσεται ο εισαγγελέας Εφετών, Γ. Δασκαλόπουλος, με πρόταση του προς το Συμβούλιο, το οποίο θα κρίνει την έφεση που ασκήθηκε κατά της απόφασης να αφεθεί ελεύθερος με όρους ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο κ. Ευσταθίου, εκπρόσωπος της εταιρίας ATLAS, είχε απολογηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Διαφθοράς πριν από λίγες ημέρες και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο είχε κληθεί να άρει διαφωνία ανάμεσα σε Εισαγγελέα και Ανακριτή για το αν πρέπει ή όχι να προφυλακιστεί.

Κατά αυτού του βουλεύματος ασκήθηκε έφεση υπέρ του νόμου από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών και έτσι το θέμα της προσωρινής κράτησης του 83χρονου θα κριθεί εκ νέου από το Συμβούλιο Εφετών.

Για την υπόθεση των εξοπλιστικών έχει λάβει κλήση σε απολογία από τον ανακριτή και η σύζυγος του κ. Ευσταθίου, καθώς διατηρούσαν κοινούς λογαριασμούς. Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του 83χρονου από λογαριασμούς που διατηρούσε σε Ελλάδα και Λονδίνο, από το 1996 έως το 2008 φέρεται να διανεμήθηκαν σχεδόν 36 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που θεωρούνται ως «ωφέλιμες πληρωμές» για εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο κατηγορούμενος διά του συνηγόρου του φέρεται διατεθειμένος να υποβάλει στους ανακριτές στοιχεία για λογαριασμούς του στο εξωτερικό, μέσω των οποίων διακινήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά ώστε να αποκαλυφθούν οι παραλήπτες των επίμαχων εμβασμάτων.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ