Ο Φ. Κουβέλης "μετράει τα κουκιά"... - Karfitsa.gr
Karfitsomata Πολιτική

Ο Φ. Κουβέλης “μετράει τα κουκιά”…

kouvelis-samaras-aftodioikisi

Την άποψη ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απ’ αυτήν τη Βουλή, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Ανεξάρτητα από τη δήλωση κάποιων βουλευτών ότι ναι μεν καταψηφίζουν τον προϋπολογισμό, αλλά διαφοροποιούν τη στάση τους για την εκλογή του ΠτΔ, δεν βλέπω να προκύπτει ο αριθμός των 180», είπε και επανέλαβε ότι από την ώρα που δεν εξασφαλίζεται η πολιτική συναίνεση, δεν θα ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ για Πρόεδρο, καθώς η συναίνεση είναι αναγκαίο στοιχείο για την εκλογή του.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε, επίσης, ότι πράγματι δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν τη θέση ότι θα πρέπει να συμφωνηθεί η εκλογή του ΠτΔ τώρα και παράλληλα να υπάρξει δέσμευση ότι η χώρα θα πάει σε εκλογές σ’ ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο του 2015.

Εκτίμησε, εξάλλου, ότι πάρα πολύ δύσκολα θα υπάρξει η οποιαδήποτε συμφωνία με τους δανειστές τις επόμενες 2-3 εβδομάδες, ανεξάρτητα εάν αυτή θα ονομάζεται μνημόνιο ή όχι.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι δεν είναι πιθανό το ενδεχόμενο μετεκλογικά να προχωρήσει σενάριο του μεγάλου συνασπισμού, όπως στη Γερμανία, σημειώνοντας πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκεντρώσει τα ποσοστά που ο ίδιος διεκδικεί θα έχουμε ενδιάμεσα σχήματα, είτε υπηρεσιακές κυβερνήσεις, είτε εν μέρει κυβερνήσεις ειδικού εθνικού σκοπού.

Ο κ. Κουβέλης συναντήθηκε το πρωί με τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, η οποία υπογράφει το κείμενο των 8 βουλευτών, που προτείνει εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, προώθηση της συνταγματικής αναθεώρησης και συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή των εκλογών ΑΠΕ

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ