Ο Φιλιππίδης βάζει στο κάδρο... Καραμανλή - Karfitsa.gr
Πολιτική

Ο Φιλιππίδης βάζει στο κάδρο… Καραμανλή

Λέει πως διώκεται λόγω των προσωπικών του σχέσεων με τον πρώην πρωθυπουργό...

aggelos-filippidis

Πολιτικά διωκόμενος, ως στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, δήλωσε ενώπιον του τουρκικού δικαστηρίου ο πρώην διοικητής του ΤΤ Αγγελος Φιλιππίδης.

Το τουρκικό δικαστήριο έκρινε μη νόμιμο το ένταλμα σύλληψης του Αγγ.Φιλιππίδη και αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος, ωστόσο η εισαγγελία εφετών ζήτησε τη συνέχιση της κράτησής του, βάσει δεύτερου εντάλματος που εκκρεμεί εις βάρος του.

Όπως προκύπτει από την απόφαση που διαβιβάστηκε σήμερα το πρωί στην εισαγγελία εφετών της Αθήνας, η δικηγόρος του ανέφερε -όπως καταγράφεται στην απόφαση- ότι ο Αγγελος Φιλιππίδης είναι πολιτικά διωκόμενος στην Ελλάδα ως στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Κατά τις πληροφορίες του ΣΚΑΙ, η δικηγόρος του πρόσθεσε ότι η δίωξη σε βάρος του Αγγ.Φιλιππίδη στοχεύει στο να πληγεί ο πρώην πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ίδια απόφαση αναφέρεται και το σκεπτικό του τουρκικού δικαστηρίου που άφησε τον Αγγ.Φιλιππίδη ελεύθερο. Σύμφωνα με αυτό, το ένταλμα σε βάρος του κρίθηκε μη νόμιμο, διότι όπως δέχτηκαν οι τούρκοι δικαστες δεν είχε ασκηθεί σε βαρος του ποινική δίωξη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όπως προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα που έστειλαν οι δικαστικές αρχές στην Τουρκία, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου η εισαγγελία εφετών της Αθήνας απέστειλε επείγον σήμα στις τουρκικές δικαστικές αρχές για εκ νέου κράτηση του Αγγ.Φιλιππίδη βάσει του δεύτερου εντάλματος που εκκρεμεί σε βαρος του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έως το πρωί της Τρίτης ο πρώην διοικητής του ΤΤ δεν είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές του Μάλτεπε.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ