ο Ιταλικός τύπος γράφει για απόφαση της Κομισιόν να μην ανανεώσει τα συμβόλαια των AstraZeneca και Johnson&Johnson - Karfitsa.gr
Health Διεθνή

ο Ιταλικός τύπος γράφει για απόφαση της Κομισιόν να μην ανανεώσει τα συμβόλαια των AstraZeneca και Johnson&Johnson

Η Κομισιόν αποφάσισε να μην ανανεώσει το επόμενο έτος τα συμβόλαια εμβολίων COVID-19 με εταιρείες όπως οι AstraZeneca και Johnson&Johnson, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο σημερινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Stampa, η οποία επικαλείται με τη σειρά της πηγή από το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας.

«Η Κομισιόν, σε συμφωνία με ηγέτες πολλών χωρών της Ε.Ε., αποφάσισε ότι τα συμβόλαια με τις εταιρείες που παράγουν εμβόλια ιικού φορέα και που ισχύουν για το τρέχον έτος δεν θα ανανεωθούν μετά τη λήξη τους», γράφει η ιταλική εφημερίδα.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα προσθέτει ότι οι Βρυξέλλες θα προτιμούσαν να επικεντρωθούν στα εμβόλια τύπου mRNA, όπως αυτά των εταιρειών Pfizer και Moderna.

Στο μεταξύ, η Κομισιόν έχει ζητήσει διευκρινίσεις από την Johnson & Johnson σχετικά με την εντελώς απροσδόκητη ανακοίνωση της εταιρείας σχετικά με τις καθυστερήσεις στην παράδοση εμβολίων στην Ε.Ε., όπως ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters την Τρίτη.

Πηγή πληροφοριών: Reuters

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ