"Ο κόσμος αγοράζει μεγαλύτερες ποσότητες από ότι πριν" - Karfitsa.gr
Karfitsomata Κοινωνία

“Ο κόσμος αγοράζει μεγαλύτερες ποσότητες από ότι πριν”

Το Karfitsa.gr επισκέφθηκε την αγορά Καπάνι δυο ημέρες πριν το δημοψήφισμα!

20150703_152332Του Ηλία Μπουρμπούλα

Δυο ημέρες πριν από το δημοψήφισμα της Κυριακής το Karfitsa.gr επισκέφθηκε την αγορά Καπάνι και συνομίλησε με τους καταστηματάρχες και τους υπαλλήλους για την εικόνα που επιρατεί αυτή την εβδομάδα στην αγορά . Καθώς η  χώρα βιώνει πρωτόγνωρες συνθήκες έπειτα από το όριο το οποίο επιβλήθηκε στις ανάληψης των καταθέσεων.

gkoumas«Ο κόσμος συνεχίζει μανιωδώς να αγοράζει όσπρια, δύο ημέρες πριν από το δημοψήφισμα» υπογραμμίζει ο ιδιοκτήτης παντοπωλείου Δημήτρης Γκούμας και συμπληρώνει ότι «στο κατάστημα μου έχω απόθεμα για μια ακόμη εβδομάδα για να καλύψω την αυξημένη ζήτηση του κόσμου».  Ακόμη και αν την Δευτέρα οι τράπεζες να ανοίξουν  ο κ. Γκούμας έχει μιλήσει ήδη με τους χονδρέμπορους για μια νέα παραγγελία και τόνισε ότι «θα με εφοδιάσουν κανονικά και θα  πληρώσω ένα μέρος του χρηματικού ποσού και στην πορεία θα τους εξοφλήσω». Στο ερώτημα του Karfitsa.gr  από πού θα βρει τα χρήματα για να αποπληρώσει τις προκαθορισμένες παραγγελίες του δήλωσε ο ίδιο ότι «επειδή ασχολούμαι με την λιανική έχω ρευστό, διότι ο κόσμος εδώ αγοράζει μόνο με μετρητά και όχι με πλαστικό χρήμα».ospria.jpg 1

«Η κίνηση στην αγορά είναι χειρότερη από ότι ήταν την προηγούμενη εβδομάδα» αναφέρει ο ιδιοκτήτης καταστήματος που πουλά φρούτα Μιχάλης  Πακλατζής  και συμπληρώνει ότι « εγώ περίμενα αυτή την εβδομάδα να υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη μείωση στην ζήτηση του κόσμου για φρούτα αλλά διαψεύστηκα».

20150703_151634«Η εικόνα της αγοράς είναι περίπου ίδια» υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης καταστήματος νωπών κοτόπουλων Στέλιος Γκαρίπης. «Μιας και βρισκόμαστε ημερολογιακά στην αρχή του μήνα είναι συνήθεια των καταναλωτών  να ψωνίζουν τα απαραίτητα αγαθά και για το λόγο αυτό υπάρχει  μια σταθερή κίνηση στην αγορά. Ακόμη και τώρα που έχει μπει το όριο των αναλήψεων στα ΑΤΜ των τραπεζών δεν έχει υπάρξει μείωση στην αγοραστική δύναμη του κόσμου. Μην ξεχνάμε όμως ότι το κοτόπουλο είναι το πιο φτηνό κρέας της αγοράς . Αλλά εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης διότι ο κόσμος αυτή την εβδομάδα αγοράζει μεγαλύτερες ποσότητες από ότι πριν, έχει υπάρξει μία αύξηση της τάξης των 0,10 λεπτών του ευρώ στο κιλό.  Επιπλέον θέλω να αναφέρω ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα στην τροφοδοσία του καταστήματος, ακόμη και αν  συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα το όριο στις αναλήψεις» καταλήγει ο ίδιος.

20150703_151927«Η αγοραστική ζήτηση παραμένει ίδια» αναφέρει ο ιδιοκτήτης κρεοπωλείου κ. Μπούρας και συμπληρώνει ότι «δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα στην επάρκεια των προϊόντων. Οι τιμές των αγαθών δεν έχουν διαφοροποιηθεί καθόλου από την ημέρα που ακούστηκε ότι η χώρα βαδίζει προς το δημοψήφισμα».

«Η αγοραστική δύναμη αυτή την εβδομάδα έχει μειωθεί» δηλώνει ο υπάλληλος καταστήματος τυροκομικών ειδών  Αθανάσιος Πίτατζης και συμπληρώνει ότι δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στις συνήθεις των καταναλωτών διότι αγοράζουν τις συνηθισμένες ποσότητες τις οποίες αγόραζαν και πριν την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος».

20150703_152117«Αυτή την εβδομάδα υπάρχει αισθητή πτώση στην ζήτηση του κόσμου για ψάρια» τονίζει ο ιδιοκτήτης ψαράδικου κ. Λύκος. « Ο κόσμος τώρα δεν ψωνίζει ψάρια αλλά προτιμά να αγοράσει κρέας με δύο και τρία ευρώ». Σχετικά με το  όριο το οποίο υπάρχει στις αναλήψεις των τραπεζών ο κ. Λύκος αναφέρει ότι «δεν θα έχω κανένα πρόβλημα διότι πάντοτε εφοδίαζα το κατάστημα μου με χρήματα τα οποία ήταν από το ταμείο της ημέρας».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ