Ο Κώστας Παρχαρίδης παρουσιάζει τους στόχους της Chalkos Gallery για τη νέα σεζόν - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη Πολιτισμός

Ο Κώστας Παρχαρίδης παρουσιάζει τους στόχους της Chalkos Gallery για τη νέα σεζόν

Στις 20 Σεπτεμβρίου ξεκινά για τη Chalkos Gallery μια νέα εικαστική περίοδος. Εισερχόμαστε στην τέταρτη σεζόν λειτουργίας έχοντας κάνει τα πρώτα μας βήματα στα εικαστικά δρώμενα της πόλης. Φέτος η χρονιά θα περιέχει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκθέσεων από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Μάιο, που θα περιλαμβάνει συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες, φορείς και ομάδες. Σίγουρη δε, είναι η τρίτη κατά χρονιά συμμετοχή μας στην Art Thessaloniki Fair.

Στα τρία γεμάτα χρόνια λειτουργίας μας, παρακολουθώντας επαγγελματικά πλέον την αγορά τέχνης στη Θεσσαλονίκη, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα και άφορα μόνο συγκεκριμένους κύκλους ανθρώπων. Για να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, όραμα μας φέτος αποτελεί να υλοποιήσουμε εντατικότερες και συστηματικές δράσεις εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης – συμμετοχής ανθρώπων σε αυτό που ονομάζουμε αγορά τέχνης.

Επιγραμματικά, από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ιστορίας τέχνης για παιδιά. Παράλληλα θα συνεχιστούν τα δημιουργικά πρωινά που ξεκίνησαν το καλοκαίρι, όπου Θεσσαλονικείς εικαστικοί θα δημιουργούν στον χώρο της γκαλερί έργα, παρουσία κόσμου. Ταυτόχρονα, τα απογεύματα θα λαμβάνουν χώρα χαλαρές συζητήσεις στη γκαλερί με δημιουργούς, συλλέκτες και ιστορικούς τέχνης, έτσι ώστε άνθρωποι που ενδιαφέρονται, με την συνοδεία καφέ η κρασιού, να εθιστούν στο μαγικό ταξίδι της τέχνης και γιατί όχι να ξεκινήσουν την δική τους συλλογή. Την ίδια ώρα δημιουργούμε μια μικρή βιβλιοθήκη τέχνης στον χώρο μας με την ελπίδα να αυξήσει το ενδιαφέρον και τις γνώσεις των επισκεπτών μας, ενώ στο μέλλον ελπίζουμε αυτή να μεγεθυνθεί. Φυσικά θα συνεχιστούν οι υπόλοιπες δραστηριότητες που εξελισσόταν στη γκαλερί τα προηγούμενα χρόνια, όπως παρουσιάσεις βιβλίων – δίσκων, διαλέξεις, κλπ.

Η Chalkos Gallery ήταν και είναι για έμενα, ένα επιχειρηματικό όραμα, το οποίο όμως μέσα στον χρόνο εξελίσσεται και παράλληλα προσπαθεί (στα όρια των δυνατοτήτων μου) να γίνει μία εστία πολιτισμού της πόλης με τις δραστηριότητες που παρουσιάζουμε, αλλά και να αποτελέσει ταυτόχρονα έναν σημαντικό μοχλό υποστήριξης των καλλιτεχνών της Θεσσαλονίκης. Όλα βέβαια τα εγχειρήματα κρίνονται από τη διάρκεια και το αποτέλεσμα. Η χρονιά φέτος θα είναι κομβική και καλούμε τους Θεσσαλονικείς (και όχι μόνο), να επισκεφθούν τον χώρο μας και βιώσουν μια εμπειρία στον κόσμο της τέχνης.

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 21

Τηλέφωνο:2310250956

Fb: Chalkos Gallery

Email: kparcharidis@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας:Δευτέρα και Σάββατο 12:00 -15:00, Τρίτη- Παρασκευή 12:00-15:00, 18:30 -21:00

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ