Ο μεσημεριανός ύπνος είναι ευεργετικός για το πνεύμα μας - Karfitsa.gr
Υγεία

Ο μεσημεριανός ύπνος είναι ευεργετικός για το πνεύμα μας

Οι επιστήμονες συστήνουν το μεσημεριανό ύπνο μεταξύ 2μμ και 4μμ αλλά όχι ...

550_334_510585Η βιολογική ανάγκη για έναν μεσημεριανό ύπνο βελτιώνει τόσο τη σωματική μας όσο και την πνευματική μας υγεία λένε οι νέες μελέτες.

Αμερικανοί επιστήμονες εξέτασαν 32 άτομα ηλικίας 55-85 ετών για να διαπιστώσουν τις επιδράσεις του μεσημεριανού ύπνου στις πνευματικές τους ικανότητες.

Οι συμμετέχοντες κοιμόντουσαν για 80 λεπτά κάθε μεσημέρι και μετά οι ειδικοί τους εξέταζαν με ειδικά τεστ για να δουν τις πνευματικές τους δεξιότητες.

Παρατήρησαν λοιπόν ότι η πνευματική τους απόδοση ήταν πολύ καλύτερη όταν είχαν κοιμηθεί το μεσημέρι. Ενώ, όπως ανέφεραν το γεγονός ότι κοιμόντουσαν το μεσημέρι δεν διατάρασσε το βραδινό τους ύπνο, απλώς χρειαζόντουσαν περίπου 6 λεπτά περισσότερα από πριν για να αποκοιμηθούν το βράδυ.

Όπως επεσήμαναν οι ειδικοί, η βιολογική ανάγκη των ανθρώπων για ένα ύπνο κατά τη διάρκεια της μέρας δεν είναι τυχαία καθώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος αλλά και όλος ο οργανισμός λειτουργούν καλύτερα όταν αναζωογονούνται.

Οι επιστήμονες συστήνουν το μεσημεριανό ύπνο μεταξύ 2μμ και 4μμ αλλά όχι μετά τις 5μμ.

Κάποιοι μάλιστα σημειώνουν ότι η διάρκεια του ύπνου πρέπει να είναι μέχρι 60 λεπτά αλλά υπάρχει και ο αντίλογος που προτείνει από 30 – 120 λεπτά μεσημεριανού ύπνου.
Ωστόσο, όπως λένε, ακόμα και η μισή ώρα ύπνου το μεσημέρι προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό σοβαρά οφέλη.

Σημειώνουν δε, ότι ένας μεσημεριανός ύπνος στα άτομα μεγάλης ηλικίας συστήνεται για να αναπληρώσει την έλλειψη του βραδινού ύπνου καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε, στις μεγάλες ηλικίες συμβαίνει κατά κόρον να κοιμάται ένα άτομο για λιγότερες ώρες το βράδυ από ότι κοιμόταν σε νεαρότερες ηλικίες.real.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ