Ο Μητσοτάκης, οι απολυμένοι και η φιλία με τον Μπακατσέλο (VIDEO) - Karfitsa.gr
Karfitsomata Media

Ο Μητσοτάκης, οι απολυμένοι και η φιλία με τον Μπακατσέλο (VIDEO)

Τι υποσχέθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας;

 

apergiaki_eekdosiΣτην πολιτική οικογένεια με την οποία διατηρεί άριστες προσωπικές σχέσεις και φιλίες ο βιομήχανος Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος, κύριος μέτοχος του υπό πτώχευση «Αγγελιοφόρου», έδωσαν το πρώτο φύλλο της απεργιακής έκδοσής τους οι  εργαζόμενοι της ιστορικής εφημερίδας.

Ομάδα δημοσιογράφων, μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ, συνάντησε χτες (Τρίτη), λίγο πριν από τις 8 μ.μ., τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποψήφιο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, και του επέδωσε την έκδοση που μόλις είχε κυκλοφορήσει με πρωτοσέλιδο τίτλο «Πλούσιοι μέτοχοι πτωχεύουν 110 εργαζόμενους» και υπέρτιτλο «Μπακατσέλος, Μπόμπολας και Ψυχάρης βυθίζουν την ιστορική εφημερίδα».

Η συνάντηση έγινε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, όπου ο κ. Μητσοτάκης μετέβη, για να μιλήσει σε συγκέντρωση μελών και στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο της εκστρατείας του για τη διεκδίκηση της προεδρίας της ΝΔ.

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δε θα τηρηθούν όλες οι διατάξεις περί αποζημιώσεων», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στην παρέμβαση των δημοσιογράφων που τον προσέγγισαν, για να του μεταφέρουν την αγωνία των  συναδέλφων τους, μετά την αναγγελία για τη βίαιη διακοπή της έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας.

Στην παρατήρηση ότι δεν υπάρχει πρόνοια για την καταβολή αποζημιώσεων, ο κ. Μητσοτάκης εκδήλωσε την απορία του, σημειώνοντας: «Εντάξει. Πώς θα γίνει αυτό;».

Οι εργαζόμενοι επιδίωξαν να συναντήσουν τον κ. Μητσοτάκη αφενός μεν λόγω της ιδιότητάς του ως υποψήφιου προέδρου της ΝΔ, αφετέρου δε λόγω της εγγύτητας των σχέσεών του με τη γνωστή επιχειρηματική οικογένεια της Βόρειας Ελλάδας.

Εξέθεσαν δε την τραγική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι οικογένειες των 110 μισθωτών, μετά την αναγγελία του εκπροσώπου της εργοδοσίας, Βασίλειου Μπακατσέλου, σύμφωνα με την οποία δε θα καταβληθούν αποζημιώσεις, ούτε θα εξοφληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές του προσωπικού, που έχουν φτάσει να αντιστοιχούν σε οκτώ (8) μήνες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι γνωρίζει το θέμα και δεσμεύτηκε ότι θα παρέμβει ο ίδιος προσωπικώς στον Αλέξανδρο Μπακατσέλο, για να βρεθεί λύση στο φλέγον ζήτημα.

Ως γνωστόν, η οικογένεια του γνωστού βιομήχανου και εκδότη του «Αγγελιοφόρου» συνδέεται από το παρελθόν με ισχυρούς δεσμούς, φιλικούς και πολιτικούς, με αυτήν του τέως πρωθυπουργού και αρχηγού της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η απεργιακή έκδοση

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απεργιακή έκδοση του «Αγγελιοφόρου των εργαζομένων» θα αρχίσει να διανέμεται δωρεάν από σήμερα, Τετάρτη. Για το σκοπό αυτό, δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί Τύπου, που ασκούν επίσχεση εργασίας, θα βρίσκονται από τις 12 μ. στην πλατεία Αριστοτέλους και άλλα κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ