Ο νέος πρόεδρος στη Ν.Δ. Θεσσαλονίκης, κλείνει τα γραφεία με απόφαση Σαμαρά. - Karfitsa.gr
Πολιτική

Ο νέος πρόεδρος στη Ν.Δ. Θεσσαλονίκης, κλείνει τα γραφεία με απόφαση Σαμαρά.

Της Χρύσας Κυριακού

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα, Τάσος Εμμανουηλίδης προτάθηκε από τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο να είναι ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Τσάμη, αν και ο ίδιος φέρεται να μην «πέταξε τη σκούφια του». Ο νέος πρόεδρος αναμένεται να εγκατασταθεί στα γραφεία της Μητροπολίτου Ιωσήφ το αμέσως προσεχές διάστημα θέτοντας ως προτεραιότητα την επιθυμία του πρωθυπουργού για… συμμάζεμα της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να βάλει λουκέτο στα γραφεία της Διοικούσας, στην οδό Μητροπολίτου Ιωσήφ, που στεγάζει τις ανάγκες του κόμματος και των στελεχών του στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα. Όπως είχε γράψει και παλιότερα η «Κ», τα έξοδα των γραφείων ήταν από καιρό «τσιμπημένα», λόγω των υψηλών ενοικίων και κοινοχρήστων. Η θέρμανση μόνο του… άδειου χώρου στοιχίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ, αν και ο απερχόμενος Δημήτρης Τσάμης κατόρθωσε να μειώσει εξαιρετικά τα λειτουργικά κόστη!

Χρήσιμα μόνο… προεκλογικά

Αν και η είδηση αυτή δεν έχει γίνει γνωστή στη γαλάζια τοπική κοινωνία που για χρόνια έβρισκε… καταφύγιο ή απλά ένα μέρος για να πιεί τον καφέ της, ωστόσο δεν αναμένονται μεγάλες αντιδράσεις, αφού τόσο οι εργαζόμενοι – αποσπασμένοι και με μπλοκάκι – όσο και οι κομματικοί θα απορροφηθούν πιθανότατα από τις κατά τόπους νομαρχιακές επιτροπές του νομού Θεσσαλονίκης. Άλλωστε όπως σημειώνουν νεοδημοκράτες της πόλης το κόμμα και τα γραφεία είναι… χρήσιμα μόνο σε προεκλογικές και όχι μετεκλογικές περιόδους. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που έχει τεθεί θέμα για την… αμφίβολη αξία και σημασία των γραφείων Θεσσαλονίκης.

Κατά το παρελθόν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής το είχε θίξει με εύσχημο τρόπο χαρακτηρίζοντας τις τοπικές οργανώσεις ως… ΚΑΠΗ. Ωστόσο, η απόφαση αυτή του Αντώνη Σαμαρά συνδέεται με τα οικονομικά της χώρας και της ΝΔ αλλά και με το γεγονός ότι ο ίδιος έχει το κόμμα της Θεσσαλονίκης… δίπλα του! Όπως είναι γνωστό, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος ο οποίος σήμερα βρίσκεται πολύ κοντά στον πρωθυπουργό, διετέλεσε πρόεδρος της Διοικούσας της ΝΔ! Από τη θέση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του, ο γνωστός ψυχίατρος έχει αποδείξει μέχρι και προσφάτως  ότι μπορεί να ελέγχει και τη Θεσσαλονίκη από οποιοδήποτε πόστο και να του ανατεθεί.

Νέα δεδομένα

Αυτή η εξέλιξη δρομολογεί νέα δεδομένα και βάζει τέλος στις φιλοδοξίες ορισμένων. Την ίδια ώρα, χαροποιεί ορισμένους που βλέπουν ότι θα αναλάβουν ατύπως ρόλο προέδρου χωρίς προεδρία! Άλλωστε οι γαλάζιοι πόλοι εξουσίας της Θεσσαλονίκης δεν είναι και πολλοί σήμερα και αντιμετωπίζουν, ουκ ολίγα, δικά τους προβλήματα. Ο λόγος για τους Παναγιώτη Ψωμιάδη (σε αναμονή δικαστικών αποφάσεων), Κώστα Γκιουλέκα (αντιδράσεις για τη θέση του στο θέμα της διαθεσιμότητας και της ψήφισης των μέτρων), Απόστολο Τζιτζικώστα (αντιπεριφερειάρχης και αντιπρόεδρος στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης όπου ο πρόεδρος Μπουτάρης κάνει του κεφαλιού του) και οι υπουργοί Καράογλου και Καλαφάτης που προσπαθούν να προλάβουν το χρόνο και να προβάλλουν έργο για τον επόμενο… ανασχηματισμό!

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ