Ο νεότερος δήμαρχος της Βόρειας Ελλάδας - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Ο νεότερος δήμαρχος της Βόρειας Ελλάδας

Σε ηλικία μόλις 33 ετών πήρε στα χέρια του το δήμο

koutsogiannis-mpoutaris

Του Λευτέρη Ζαβλιάρη

Αλλαγή φρουράς σημειώθηκε στο δήμο της Νάουσας με τον 33χρονο Νίκο Κουτσογιάννη να επικρατεί στη δεύτερη Κυριακή του απερχόμενου δημάρχου Τάσου Καραμπατζού και με ένα ποσοστό 60,36% να ετοιμάζεται να καθίσει στην καρέκλα του δημάρχου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για έναν από τους νεότερους δημάρχους που εκλέγονται στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές και πρόκειται για τον νεότερο δήμαρχο στη Βόρεια Ελλάδα.

Το βιογραφικό του νέου δημάρχου είναι σίγουρα εντυπωσιακό και για πολλούς στη Νάουσα αποτελεί το παράδειγμα για τους νέους της πόλης, αφού ένα από τα βασικά προβλήματα της ιστορικής πόλης της Ημαθίας είναι η διαρροή νέων προς το εξωτερικό και τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα προκειμένου να βρουν εργασία. Ωστόσο ο ίδιος επέλεξε να παραμείνει στον τόπο καταγωγής του και ένα εργαστεί εκεί, ενώ σε λίγους μήνες ετοιμάζεται και να ασκήσει διοίκηση στην ιδιαίτερη του πατρίδα.

Ο ίδιος, μιλώντας στην «Κ» επισήμανε ότι στους πρώτους στόχους του είναι η πάταξη της ανεργίας που παραμένει σε μεγάλα ποσοστά στην πόλη που άλλοτε χαρακτηριζόταν ως «η αυτοκρατορία των κλωστηρίων».

«Είναι ξεκάθαρο ότι θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε ανάπτυξη στον τόπο, θέλουμε να κάνουμε τη Νάουσα πιο εξωστρεφή προάγοντας τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την αγροτική παραγωγή.  Θα αναδείξουμε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα  έτσι ώστε να προσελκύσουμε επενδυτές και φυσικά θέσεις εργασίας», επισήμανε ο Νίκος Κουτσογιάννης.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Ο νεαρός πλέον δήμαρχος είναι αρκετά γνωστός για το φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλης, το οποίο μετρά δέκα χρόνια ζωής και έχει κάνει γνωστή τη Νάουσα στη Βόρεια Ελλάδα, παρακινώντας τον κόσμο να ταξιδέψει εκεί όχι μόνο για τις φυσικές ομορφιές της.

Ο Νίκος Κουτσογιάννης ως ιδρυτής και διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάουσας, έχει στο βιογραφικό του ένα επίτευγμα που χαρακτηρίζεται για την οργάνωση, την οικονομική αυτάρκεια και τις σύγχρονες υποδομές για τα ελληνικά δεδομένα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Οργανισμός του Φεστιβάλ είναι ο μοναδικός ιδιωτικός φορέας στην Ημαθία με πιστοποίηση διαχειριστικής επάρκειας, χρηματοδοτείται πλήρως από Ευρωπαϊκά προγράμματα και διαθέτει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμού ψηφιακού σινεμά στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στον αντίποδα, το συγκεκριμένο εξοπλισμό δεν τον έχουν αποκτήσει οι παλαιότεροι οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στη διοργάνωση Φεστιβάλ Κινηματογράφου, που είναι η Θεσσαλονίκη και η Δράμα.

Το «χρίσμα» Μπουτάρη

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης είναι γνωστό ότι επισκέπτεται πολύ συχνά στη Νάουσα αφού διαθέτει αμπελώνες στην περιοχή του Γιαννακοχωρίου. Μάλιστα πριν από κάποιους μήνες κυκλοφόρησε η φήμη ότι υπήρξαν πιέσεις στον γιο του Στέλιο ώστε να διεκδικήσει ο ίδιος το δημαρχιακό θώκο κάτι που ωστόσο δεν τελσφόρησε. Ωστόσο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στήριξε ανοικτά την υποψηφιότητα του Νίκου Κουτσογιάννη αφού έδωσε το παρών στην παρουσίαση του συνδυασμού του στα τέλη Μαρτίου, επιλέγοντας μάλιστα να κάτσει δίπλα στον μετέπειτα δήμαρχο Νάουσας.

Άλλωστε οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι εξαιρετικές μιας και ο Νίκος Κουτσογιάννης έχει διοργανώσει εκδηλώσεις για τον τοπικό οίνο της περιοχής, το ξινόμαυρο, σε αγαστή συνεργασία τόσο με τον Γιάννη, όσο και με τον Στέλιο Μπουτάρη.

Ο κ. Μπουτάρης μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού επισήμανε ότι η Νάουσα είναι η επαγγελματική του πατρίδα  και γι αυτό πρέπει να στηριχθούν τα τοπικά της προϊόντα με κυρίαρχο το κρασί. . «Η Νάουσα χρειάζεται να γίνει ένας τόπος παραγωγής εξαιρετικού κρασιού, αν το δικό μου το συμφέρον συμπίπτει με το κοινό συμφέρον σας τότε αυτό είναι το καλύτερο», δήλωσε.

Χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του συνδυασμού του νέου δημάρχου, είπε πως «αυτά τα νέα παιδιά, τα οποία όταν  ήρθαν και με συνάντησαν , είδα πόσο καλλιεργημένα και μορφωμένα είναι και ενθουσιάστηκα». Είπε πως η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να βάλει στην άκρη τις κομματικές τοποθετήσεις και οι δήμοι να είναι έτοιμοι να αναπτυχθούν μέσω ένταξης σε ευρωπαϊκά προγράμματα. «Ο δήμος πρέπει να κάνει υπερβάσεις, ήρθα να στηρίξω το αίσθημα  που μου πέρασαν αυτά τα νέα παιδιά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρών έδωσε και ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Μπουτάρη και γραμματέας της «Πρωτοβουλίας» Νίκος Φωτίου, ο οποίος επισήμανε ότι «Κάποια στιγμή  οι νέοι πρέπει να μας συνταξιοδοτήσουν , ο κόσμος ελπίζει στη νεολαία».

Ποιος είναι

O Nίκος Κουτσογιάννης είναι 33 χρόνων, ιδρυτής και διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάουσας και της Νorth Greece Investments, εταιρίας συμβούλων και επενδύσεων.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές και Πολιτικές Σπουδές. Είναι κάτοχος δυο μεταπτυχιακών τίτλων, ενός στις Διεθνείς Σχέσεις με ειδίκευση στη Στρατηγική και ενός στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση το Μάρκετιγνκ και τις Δημόσιες Σχέσεις. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας προσφέροντας εθελοντική εργασία στον τομέα της Νεότητας της Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης.

Επίσης, είναι εμπνευστής των εκδηλώσεων για την προώθηση του ξινόμαυρου οίνου «Νάουσα, η πόλη του Οίνου». Οραματιζόμενος την ανάδειξη της Σχολής του Αριστοτέλους ξεκίνησε με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας την υλοποίηση του Διεθνούς Θερινού Προγράμματος στις Διεθνείς Σχέσεις με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών και φοιτητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ