Ο Νίκος Νικολόπουλος μηνύει πρώην... πρωθυπουργό! - Karfitsa.gr
Πολιτική

Ο Νίκος Νικολόπουλος μηνύει πρώην… πρωθυπουργό!

Για... εσχάτη προδοσία!

Το πρωί της Τρίτης στις 11 π.μ. ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος συνοδευόμενος από τον δικηγόρο Λεωνίδα Στάμου, θα καταθέσει μήνυση στην Ευελπίδων (κτίριο 16) κατά του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, για εσχάτη προδοσία!

Ο τελευταίος παραβίασε συγκεκριμένη, δεσμευτική θεσμική διαδικασία αφού αυθαίρετα ανακοίνωσε αποδοχή του ελλείμματος της χώρας για το οικονομικό έτος 2009, έξι μήνες νωρίτερα από την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου!

Αναλύοντας το γεγονός, στη βάση των διατάξεων του Συντάγματος, καθίσταται σαφές πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου διέπραξε την ποινικά κολάσιμη πράξη, του άρθρου 134 (παράγραφος 2 περ. –α- του Ποινικού Κώδικα), έγκλημα που επισύρει ποινή ισόβιας ή πρόσκαιρης κάθειρξης  (εσχάτη προδοσία).

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κώδικα Δημόσιου Λογιστικού, ένας Πρωθυπουργός όχι μόνο δεν μπορεί, αλλά αντιθέτως δεσμεύεται ρητά από μία συγκεκριμένη θεσμική διαδικασία, που αφορά στην επίσημη δημοσιοποίηση των οικονομικών του Κράτους, να έπεται αυτής. Ο Γεώργιος Παπανδρέου, όμως, την παραβίασε συνειδητά!

Ο πρώην Πρωθυπουργός, όπως είναι γνωστό, με περισσή σπουδή έσπευσε στις 23 Απριλίου του 2010 στο Καστελλόριζο ν’ ανακοινώσει το έλλειμμα της χώρας, που έγινε επισήμως γνωστό το…. Νοέμβριο! Ήταν η περίοδος, στις αρχές εκείνης της χρονιάς, που υπέκυψε στις «έξωθεν» πιέσεις, ενώ την ίδια ώρα ο τότε Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρομοίαζε την Ελλάδα με τον «Τιτανικό» και στα υπόγεια της ΕΛΣΤΑΤ «μαγειρεύτηκαν», από τον Γεωργίου, τα στοιχεία για να καταστεί μονόδρομος η «μνημονιακή λαίλαπα».

Μετά την κατάθεση της μήνυσης ο Νίκος Νικολόπουλος θα κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ; Με τον Ν. Νικολόπουλο Μήνυση στον Γιώργο Παπανδρέου για εσχάτη προδοσία)

(Η εκπομπή προβάλλεται σε επανάληψη επίσης κάθε Δευτέρα και Τρίτη  12.00-02.00 από τα εξής περιφερειακά κανάλια:

ATTICA για την Αττική, ORT και PLP για την Πελοπόννησο, TRT για την Θεσσαλία,  ENA για την Στερεά Ελλάδα, Diktyo 1 για την Δυτική Μακεδονία,  ΑΤΛΑΣ για την Κεντρική Μακεδονία, Alfa  για την Ανατολική Μακεδονία, Ίριδα για το Νότιο Αιγαίο, TVM για το Βόρειο Αιγαίο και Sitia για την Κρήτη).

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ