Ο Παπαγγελόπουλος, "οι συγκάτοικοι στην τρέλα" και η Μακρόνησος των προσφύγων... - Karfitsa.gr
Karfitsomata

Ο Παπαγγελόπουλος, “οι συγκάτοικοι στην τρέλα” και η Μακρόνησος των προσφύγων…

φωτο Σάββας Αυγητίδης
Δύο βουλευτές, της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του ΠΟΤΑΜΙού μιλούν για τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και...

Βουλή, φωτο Σάββας Αυγητίδης

«Στη φάση που βρίσκεται η χώρα, η συζήτηση για το κατά πόσο παρεμβαίνει η κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη, δεν μας τιμά ως πολιτικό σύστημα… » φωτο Σάββας Αυγητίδης

—-

«Υπάρχει ένταση, υπάρχουν καταγγελίες βουλευτών της αντιπολίτευσης, κυρίως του κ.Βενιζέλου που έχει θέσει και το αίτημα για τη σημερινή συνεδρίαση», είπε στον Alpha 989 το μέλος της επιτροπής, Σπύρος Λυκούδης και βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙού. «Ο κ. Παπαγγελόπουλος ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει καμία παρέμβαση. Αντιλαμβάνεστε την ένταση έχουν τα θέματα αυτά», πρόσθεσε ο κ. Λυκούδης τονίζοντας πως «στη φάση που βρίσκεται η χώρα, με τα πολύ μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα και το προσφυγικό να την βαραίνει, η συζήτηση για το κατά πόσο υπάρχει σαφής διάκριση των εξουσιών ή παρεμβαίνει η κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη, δεν μας τιμά ως πολιτικό σύστημα και ως χώρα, βαραίνει την ατμόσφαιρα». Για το ενιαίο μέτωπο της κεντροαριστεράς, ο κ. Λυκούδης εκτίμησε ότι «ο πολιτικός χάρτης όπως είναι διαμορφωμένος, υπάρχει η εικόνα ενός κατακερματισμένου μεσαίου χώρου. Επειδή ο χώρος έχει έναν κοινό τόπο, πρέπει να υπάρξει μια διαδικασία ανασυγκρότησης του. Αν στο χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς μπορεί να συμπεριληφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι δικό του θέμα. Ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως κόμμα της ριζοσπαστικής αντισυστημικής αριστεράς, εάν μπορεί να μετάσχει είναι θέμα δικό του και όχι των υπολοίπων».

—-
«Είναι αδιανόητο να εμπλέκονται οι τρεις εξουσίες, η νομοθετική, η εκτελεστική και η δικαστική απ’ όποιων και αν εμπλέκονται» , είπε στον Alpha 989 o Βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας . Για το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό, ο συντονιστής του τομέα μεταναστευτικής πολιτικής επεσήμανε ότι «είναι ένα νομοσχέδιο με γκρίζες ζώνες και πολλές ασάφειες. Δεν υπάρχει αυτό για το οποίο μας είχε προϊδεάσει η κυβέρνηση, την ένταξη δομών σ’ ένα νέο υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, γίνεται μέσω ‘’πασαλείμματος’’ του Υπ. Εσωτερικών». «Ούτε εμείς είμαστε έτοιμοι αλλά και από την πλευρά της Τουρκίας υπάρχει η ίδια ή χειρότερη κατάσταση. Εάν δεν μπορούν να προωθούνται στην Ευρώπη, δεν θα παίρνονται από την Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας και διερωτήθηκε αν «η κυβέρνηση της αριστεράς, του ανθρωπισμού θα στείλει τους πρόσφυγες στη Μακρόνησο». «Χρειαζόμαστε στρατηγική, διοίκηση και διαχείριση της καθημερινότητας για να μη γίνεται αυτό το καθημερινό ‘’ μπάχαλο’’. Αρχίζει και ξεφεύγει η κατάσταση, σε λίγο δεν θα ελέγχεται. Τίθεται θέμα εσωτερικής ασφάλειας σε ό,τι έχει να κάνει με το προσφυγικό. Χάνεται ο έλεγχος και το λέω πριν δούμε σημεία διαλυτικά στην ελληνική κοινωνία. Πρέπει να δράσει άμεσα η κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Κικίλιας. «Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα με αυτά τα οποία βλέπουμε. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να διοικήσει, αντί να προχωρήσουν σε Νόμους διαλέγουν μόνιμα να πετούν την μπάλα στην εξέδρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο συντονιστής του τομέα μεταναστευτικής πολιτικής. «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι παλαιοκομματικός και λαϊκιστής. Δεν είναι μοντέρνος , νέος άνθρωπος που δικαίως επένδυσε η νεολαία πάνω του. Απογοητεύει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, κάνει ζημιά στη χώρα στους νέους πολιτικούς που θα κουβαλήσουν το βάρος στα δύσκολα χρόνια που έρχονται γιατί κάποιοι άλλοι που ευθύνονται είναι στο απυρόβλητο, είναι σπίτι τους. Πρώην πολιτικοί που έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη…», κατέληξε λέγοντας ο κ. Κικίλιας.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ