Ο Πάπας προκάλεσε την αντίδραση της Μέρκελ; - Karfitsa.gr
Διεθνή

Ο Πάπας προκάλεσε την αντίδραση της Μέρκελ;

Κάλεσε την Ευρώπη να «αλλάξει» και να «μεταρρυθμιστεί»

papas-fragkiskos-a

Με στείρα γυναίκα συνέκρινε την Ευρώπη ο πάπας Φραγκίσκος και σύμφωνα με τον ίδιο προκάλεσε την αντίδραση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

«Ακουγόταν λίγο θυμωμένη, καθώς είχα συγκρίνει την Ευρώπη με μία στείρα γυναίκα, που δε μπορούσε να κάνει παιδιά. Εκείνη με ρώτησε εάν πραγματικά πίστευα ότι η Ευρώπη δεν θα μπορεί πλέον να κάνει παιδιά» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο Χόρχε Μπεργκόλιο λέγοντας ότι δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης λίγο μετά την ομιλία του ενώπιον των ευρωπαϊκών θεσμών στο Στρασβούργο, τον Νοέμβριο του 2014:

Ο επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας διαβεβαίωσε ότι της απάντησε πως «η Ευρώπη μπορεί ακόμα να αποκτήσει παιδιά κι ακόμα περισσότερα, διότι οι ρίζες της είναι γερές και βαθιές».

Η Ευρώπη «έχει μια μοναδική ιστορία» τόνισε ο Ποντίφικας προσθέτοντας ότι «μπορούσε και μπορεί ακόμη να διαδραματίσει έναν θεμελιώδη ρόλο, αρκεί να σκεφθεί κανείς την κουλτούρα και τις παραδόσεις που ενσαρκώνει».

Αναφερόμενος στις προσφυγικές ροές, κάλεσε την Ευρώπη να «αλλάξει» και να «μεταρρυθμιστεί».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ