Ο Πρωθυπουργός τζογάρει την οικονομία της χώρας! - Karfitsa.gr
Karfitsomata Απόψεις Αρθρογράφοι Πολιτική

Ο Πρωθυπουργός τζογάρει την οικονομία της χώρας!

Της Άννας Καραμανλή

Άννα ΚαραμανλήΤης Άννας Καραμανλή*

Έχουν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και μετά τις τελευταίες εξελίξεις και το πλαίσιο της επώδυνης συμφωνίας που παρουσίασαν οι δανειστές, γίνονται πλέον ορατές σε όλους οι συνέπειες του «πρώτη φορά αριστερά». Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που οι σημερινοί κυβερνώντες μιλούσαν για νταούλια και ζουρνάδες που θα υποχρέωναν τις αγορές να χορεύουν και από τις ουτοπικές και τις τυχοδιωκτικές εξαγγελίες του προγράμματος Θεσσαλονίκης. Αλλά και από τις διαβεβαιώσεις ότι «δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να μην αποδεχθούν οι εταίροι τις θέσεις μας» και τους αφορισμούς για το καταστροφικό email Χαρδούβελη.
Για να φτάσουμε στο σήμερα και στην παραδοχή κορυφαίων Υπουργών ότι το περίφημο email ήταν καλύτερο από τη συμφωνία που έχουμε μπροστά μας! Μεσολάβησε μια μακρά και κρίσιμη περίοδος υποτιθέμενης σκληρής διαπραγμάτευσης, με απίστευτες παλινωδίες, με συμπεριφορές που εξέθεσαν τη χώρα μας διεθνώς, αλλά και δηλώσεις που γκρέμισαν και τα τελευταία απομεινάρια της αξιοπιστίας μας. Να θυμίσω ενδεικτικά την άρνηση ρευστότητας, το «καλό 70% του μνημονίου» και τα αλλεπάλληλα καλέσματα σε ρήξη και επιστροφή στη δραχμή. Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα στην ακραία προεκλογική του ρητορική και τις ιδεοληψίες που κυριαρχούν στο ΣΥΡΙΖΑ. Σπατάλησε πολύτιμο χρόνο, διαπραγματευόμενος με το βλέμμα στο εσωτερικό του κόμματός του. Την ίδια στιγμή η οικονομία έχει μπει στον αναπνευστήρα, ο ιδιωτικός τομέας έχει ρημάξει και ακόμα και κοινωνικές δομές όπως τα νοσοκομεία καταρρέουν. Και κάθε μέρα που περνά ο λογαριασμός μεγαλώνει.
Αλλά ακόμη και τώρα που βρισκόμαστε στο δια ταύτα, τώρα που η Κυβέρνηση συγκρούστηκε άγαρμπα με τη σκληρή πραγματικότητα, δεν διακρίνεται στροφή στην υπευθυνότητα. Οι διαρροές περί εκλογών και δημοψηφίσματος σίγουρα δεν κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Πρωθυπουργός φέρεται διατεθειμένος να τζογάρει την οικονομία της χώρας και το τραπεζικό σύστημα, για να περισώσει το προσωπικό του πολιτικό κεφάλαιο. Εκτός αν επιθυμεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις σημαντικής μερίδας στελεχών του που φαντασιώνονται ρήξη και επανάσταση. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση το λάφυρο της «επανάστασης» είναι οι ζωές όλων μας. Αν το καράβι τελικά βουλιάξει ή πέσει στα βράχια, δεν θα βυθιστούν μόνο αυτοί που μας οδήγησαν εκεί με την ανεύθυνη στάση τους. Στο ναυάγιο θα συμπαρασυρθεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Ελπίζω ότι θα επικρατήσουν ψύχραιμες και συνετές φωνές που θα οδηγήσουν σε μια εθνική συνεννόηση και σε μια εθνική προσπάθεια. Με στόχο τη βελτίωση των όρων της συμφωνίας. Μιας συμφωνίας που θα πρέπει να είναι προσανατολισμένη στις μεταρρυθμίσεις και τη μείωση των δαπανών και όχι στη φοροεπιδρομή και που θα επιτρέψει στη χώρα μας να επιστρέψει στην κανονικότητα.

*Η κ. Καραμανλή είναι βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ