Ο Τσίπρας υποστηρίζει τον Γιούνκερ - Karfitsa.gr
Πολιτική

Ο Τσίπρας υποστηρίζει τον Γιούνκερ

Τσίπρας: Ηθική υποχρέωση του Ευρ. Συμβουλίου η ανάδειξη του Γιούνκερ σε πρόεδρο της Ευρ. Επιτροπής

tsipras-euroekloges

Την άποψη ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα πρέπει ως αρχηγός της παράταξης που νίκησε στις εκλογές να ξεκινήσει την προσπάθεια συγκέντρωσης της απαιτούμενης πλειοψηφίας και κυρίως να μην προταθεί υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν κάποιος που δεν συμμετείχε στην εκλογική αναμέτρηση εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

«Η θέση μου είναι ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν πρέπει να προτείνει υποψήφιο για την Προεδρία της Επιτροπής, που δεν συμμετείχε σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. Η θέση μου είναι ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν πρέπει να εγκρίνει υποψήφιο που δεν συμμετείχε σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση» υποστήριξε ο Τσίπρας.

 

Σε ό,τι αφορά τον Γιούνκερ δήλωσε ότι «συμμετείχα στις εκλογές ως υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Συμμετείχα έχοντας πλήρη διαφωνία με τις πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του υποψηφίου του, κυρίου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Αυτή η διαφωνία ισχύει και θα ισχύει».

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι αναγνώρισε ότι «το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα νίκησε στις εκλογές. Συνεπώς, ο υποψήφιος της μεγαλύτερης ομάδας, κ. Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, θα πρέπει πρώτος να προσπαθήσει να συγκροτήσει την απαιτούμενη πλειοψηφία, ξεκινώντας διαπραγματεύσεις με τις άλλες πολιτικές ομάδες».

 

Επιπλέον, ο Τσίπρας τόνισε ότι «η εμφάνιση οποιουδήποτε άλλου υποψηφίου θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης συνολικά, μετατρέποντάς την σε κοροϊδία. Αυτή είναι βασική δημοκρατική αρχή. Είναι ηθική υποχρέωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να προτείνει τον υποψήφιο που κατέκτησε την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές».

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ