Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος καθυστερεί το... μετρό Θεσσαλονίκης! - Karfitsa.gr
Karfitsomata Κοινωνία

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος καθυστερεί το… μετρό Θεσσαλονίκης!

Στα εργοτάξια μετρό εργάζονται και ...στρατιωτικοί! - φωτο: Σάββας Αυγητίδης

PHOTO SABBAS AUGHTIDHS (1)kar

ΜΟΝΟ ΣΤO KARFITSA.GR

Του Βαγγέλη Στολάκη

Φωτο Σάββας Αυγητίδης / e-photopress.blogspot.gr

 

Στρατιωτικοί και πιο συγκεκριμένα στελέχη του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς συνυπάρχουν σχεδόν καθημερινά  με τους εργαζομένους της ΑΤΤΙΚΟ Μετρό Α.Ε. στο εργοτάξιο του πιο μεγάλου συγκοινωνιακού έργου –γνωστό και ως αμαξοστάσιο – στην Πυλαία.

Το σκουριασμένο βλήμα που βρέθηκε στο χώρο πριν από μέρες είχε σαν αποτέλεσμα την υπογραφή σύμβασης μεταξύ της εταιρίας και του Τάγματος. Κάθε μέρα, στελέχη του στρατού πραγματοποιούν έρευνες για πολεμικά υλικά και υπολείμματα και μόλις εξετάσουν μια συγκεκριμένη έκταση και την κρίνουν… «καθαρή» τότε οι εργαζόμενοι της ΑΤΤΙΚΟ Μετρό Α.Ε  (ή αρχαιολόγοι που συνεχίζουν τις ανασκαφές). συνεχίζουν τη δουλειά τους.

Ο λόγος για έκταση περίπου 9.500 τετραγωνικά μέτρα, στα οποία όμως μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί κάτι εκτός από το εν λόγω σκουριασμένο βλήμα. Συγκεκριμένα σε όποια τμήματα ολοκληρώνεται η έρευνα του στρατού αυτά απελευθερώνονται από το στρατό και συνεχίζεται η ανασκαφή.

Σημειώνεται πως παρόμοιες ενέργειες έγιναν και στην περίπτωση επέκτασης του αεροδιαδρόμου στο αεροδρόμιο Μακεδονία, κατόπιν συνεννόησης δυο Θεσσαλονικέων γενικών Γραμματέων, του Στράτου Σιμόπουλου (Γ.Γ. Δημοσίων Έργων) και Αντώνη Οικονόμου (Γ.Γ. Άμυνας). 

PHOTO SABBAS AUGHTIDHS (2)kar

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ