Ο… «βοσκός» του Άκη - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Ο… «βοσκός» του Άκη

Έδειξε την ενοχή Σμπώκου η εισαγγελέας

smpokosΚαταπέλτης για άλλη μία φορά ήταν η εισαγγελέας στην πολύκροτη υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Το πρωί  η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη υπέδειξε ως «φύλακα» των χρημάτων που εισέπραττε ο Άκης Τσοχατζόπουλος από τις μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα, τον πρώην γενικό γραμματέα εξοπλισμών Γ. Σμπώκο. Παράλληλα, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος από το δικαστήριο.

Στη δεύτερη μέρα της αγόρευσής της η εισαγγελέας πρότεινε ακόμη την ενοχή του Νίκου Ζήγρα και της λογίστριας Φρόσως Λαμπροπούλου, κάνοντας χρήση ταυτόχρονα των χειρόγραφων σημειώσεων που βρέθηκαν στο γραφείο του πρώην υπουργού και προκαλώντας την έντονη αντίδραση του τελευταίου.

«Σε αυτό το στάδιο θα είστε σιωπηλός, μην αντιδράτε έτσι» παρατήρησε ο πρόεδρος Χρήστος Κατσιάνης. Αμέσως μετά όμως ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε παραλήρημα ψευδών όσα ακούγονται στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Ειδικά για τον Γιάννη Σμπώκο η εισαγγελέας υποστήριξε: «ο επονομαζόμενος και βοσκός που κατάγεται από τα Ανώγια, όπως ο βοσκός φυλάει τα πρόβατα, αυτός φυλούσε τα χρήματα του πρώην υπουργού.». Η εισαγγελέας δηλαδή χρησιμοποίησε τον όρο «βοσκός» που αναγραφόταν στις σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου και τον ταυτοποίησε με τον Γιάννη Σμπώκο λέγοντας ότι «ανήκε στη βασική ομάδα διακίνησης μαύρου χρήματος του πρώην υπουργού».

Συνέχεια στο paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ