ΟΑΣΘ: Την «πλήρωσε» με 450 ευρώ (!) ο πρώην πρόεδρος για μη καταβολή εισφορών 23 εκ. - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

ΟΑΣΘ: Την «πλήρωσε» με 450 ευρώ (!) ο πρώην πρόεδρος για μη καταβολή εισφορών 23 εκ.

Του Κώστα Καντούρη 

Ποινή… 450 ευρώ επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον πρώην πρόεδρο του ΟΑΣΘ Χρήστο Στεφανίδης για μη καταβολή ασφαλιστικών και εργοδοτικών εισφορών ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ! Το δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό τον καταδίκασε σε 90 ημερήσιες μονάδες προς 5 ευρώ τη μία, από 4 χρόνια φυλάκισης που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα. Αυτό σημαίνει ότι η χρηματική ποινή περιορίζεται σε 450 ευρώ, που με τις προσαυξήσεις θα αυξηθεί σε 1.045 ευρώ, η οποία εάν δεν καταβληθεί εντός ενός έτους ο καταδικασθείς θα κληθεί να εκτίσει ποινή 3 μηνών φυλάκισης.

Στον πρώην πρόεδρο του Οργανισμού για τις εισφορές των ετών 2014 – 2017 επιβλήθηκε χρηματική ποινή, καθώς αυτό  προβλέπεται στον νέο Ποινικό Κώδικα στις περιπτώσεις αναγνώρισης δύο ελαφρυντικών και επομένως διπλής μείωσης της ποινής. Συγκεκριμένα του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και σήμερα Δευτέρα του αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Στο δικαστήριο ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ υποστήριξε ότι λόγω της διακοπής της ενίσχυσης του δημοσίου δεν ήταν δυνατή η πληρωμή των εισφορών και πως η τότε διοίκηση είχε κάνει ρύθμιση πληρώνοντας δόσεις, τις οποίες όμως δεν αποπλήρωσε η εκκαθαρίστρια επί διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ. Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο τέως πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς κατηγορώντας τη διοίκηση Στεφανίδη και υποστηρίζοντας πως την περίοδο που δεν πληρώνονταν οι ασφαλιστικές εισφορές ο Οργανισμός έδινε μερίσματα στους μετόχους του, εκατομμυρίων ευρώ.

Προηγουμένως στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης επρόκειτο να συζητηθεί αγωγή αποζημίωσης που είχε καταθέσει ο κ. Παππάς και ο τέως διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Σ. Παναγιωτίδης εναντίον του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρου Καράογλου για δηλώσεις που είχε κάνει σε συνέντευξή τους σε βάρος τους μιλώντας για ελλείμματα και διαφθορά. Η αγωγή αποσύρθηκε μετά τη δήλωση που έκανε ο κ. Καράογλου και ανακάλεσε.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ