Οι δουλειές του Ιβάν Σαββίδη στη Θράκη! - Karfitsa.gr
Οικονομία

Οι δουλειές του Ιβάν Σαββίδη στη Θράκη!

Τι άποψη έχουν για τον ομογενή επιχειρηματία παράγοντες της περιοχής;

SEKAP-SAVVIDIS copy

Της Χρύσας Κυριακού

Ως «μάννα εξ ουρανού» θεωρούν τις επενδύσεις του Ιβάν Σαββίδη παράγοντες της περιοχής της Θράκης, οι οποίοι μιλούν στην «Κ» για την παρουσία του επιχειρηματία στον τόπο τους. Όπως λένε ο μεγαλοεπιχειρηματίας της ΣΕΚΑΠ έχει δώσει πνοή στον τόπο τους και… ψωμί σε εκατοντάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους. Οι ίδιοι τον χαρακτηρίζουν ως μια εξέχουσα προσωπικότητα που δεν δίστασε σε καιρούς δύσκολους οικονομικά για τη χώρα μας να επενδύσει τα χρήματά του σε μια ακριτική περιοχή με πολλά προβλήματα.

Μιλώντας στην «Κ» ο δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος κάνει λόγο για έναν επιτυχημένο επιχειρηματία, που κρατά το τιμόνι της ΣΕΚΑΠ. «Ο Ιβάν Σαββίδης με την επένδυσή του αυτή βοήθησε την επιχείρηση να μην ακολουθήσει την πορεία πολλών άλλων επιχειρήσεων τόσο στην Ξάνθη, όσο και σε όλη την Ελλάδα, που οδηγήθηκαν στο λουκέτο» τονίζει ο κ. Δημαρχόπουλος. «Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση μαστίζει όλες τις οικογένειες αλλά βεβαίως και τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της χώρας μας ο Ιβάν Σαββίδης όχι μόνο δεν τρόμαξε αλλά τόλμησε προκειμένου να βοηθήσει την πατρίδα του και την πατρίδα των παππούδων του και να δημιουργήσει ξανά μια επιχείρηση αντάξια του ιδρυτή της, δίνοντας δουλειά σε εκατοντάδες ανθρώπους», λέει ο δήμαρχος υποστηρίζοντας ότι τέτοιες προσπάθειες οφείλουμε να τις στηρίζουμε όλοι εμείς ως τοπικοί φορείς αλλά φυσικά και η εκάστοτε κυβέρνηση.

Για μια εξέχουσα προσωπικότητα κάνει λόγο και ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στέλιος Μωραΐτης. «Πρόκειται για έναν Έλληνα της διασποράς, ο οποίος δεν δίστασε να επενδύσει σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα, μια εξέχουσα προσωπικότητα, ένας σοβαρός επιχειρηματίας που οι επενδύσεις που έκανε στη Βόρεια Ελλάδα για τη χώρα μας είναι «μάννα εξ ουρανού»», λέει ο κ. Μωραΐτης και συμπληρώνει: «Μακάρι να τον μιμηθούν και άλλοι εξέχοντες Έλληνες της διασποράς και να επενδύσουν στην Ελλάδα, βοηθώντας μας να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια».

«Ελπίζουμε και σε άλλες επενδύσεις»

Ένας από τους ανθρώπους που γνωρίζει πολύ καλά τον μεγαλοεπιχειρηματία είναι ο πρόεδρος της ΣΕΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης, Παναγιώτης Ταρενίδης, ο οποίος δεν διστάζει να χαρακτηρίζει τον Ιβάν Σαββίδη κεφάλαιο για τη χώρα μας. «Ποιος άλλος θα επέλεγε να έρθει και να επενδύσει σε μια ακριτική περιοχή σε μια τόσο πολύ δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα;» αναρωτιέται ο κ. Ταρενίδης και διευκρινίζει ότι ο κ. Σαββίδης θα προχωρούσε σε περισσότερες επενδύσεις, αν στη χώρα μας δεν υπήρχε όλη αυτή γραφειοκρατία. «Αν σήμερα ο Ιβάν Σαββίδης έχει κάνει λίγες επενδύσεις, φταίμε εμείς οι Έλληνες και η γραφειοκρατία», συμπληρώνει. Σύμφωνα με τον ίδιο, η επένδυση που έχει κάνει με τη ΣΕΚΑΠ, αποτελεί μεγάλο κέρδος για την τοπική κοινωνία. «Πήρε μια εταιρεία με φθίνουσα πορεία και την αναστήλωσε. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η χώρα μας έχει ανάγκη από τέτοιους επενδυτές», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ταρενίδης. Για έναν σοβαρό οικονομικό παράγοντα της Θράκης, ο οποίος στηρίζει την περιοχή όχι μόνο στο κομμάτι της παραγωγής τσιγάρου αλλά και της στήριξης των ελληνικών καπνών, που παράγονται στη Θράκη κάνει λόγο και ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ, Αλέκος Κοντός. «Η ενέργειά του για την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ, πέρα από τη μεγάλη οικονομική σημασία για την περιοχή είχε κυρίως εθνικές και πατριωτικές προεκτάσεις και για αυτό οφείλουμε όλοι οι Θρακιώτες να τη στηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε», λέει χαρακτηριστικά. «Ελπίζω και εύχομαι να επενδύσει και σε άλλες δραστηριότητες στη Θράκη, πέρα από αυτές που έχει ήδη κάνει για το καλό του τόπου μας», καταλήγει.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ