Οι Έλληνες είναι ο πιο δυστυχισμένος λαός της Ευρώπης - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Οι Έλληνες είναι ο πιο δυστυχισμένος λαός της Ευρώπης

Δείτε τα αποτελέσματα από την έρευνα της Eurostar!

eutuxia

Μία ακόμη αρνητική «πρωτιά» κατακτά ο Ελληνισμός, πρόκειται για μία έρευνα την οποία διεξήγαγε η Eurostat ενόψει της αυριανής Διεθνούς Ημέρας Ευτυχίας. Από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει ότι οι Έλληνες είναι οι λιγότερο ικανοποιημένοι πολίτες από την ζωή τους.

Οι ερωτηθέντες πολίτες είχαν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν την ευτυχία τους σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10. Οι Έλληνες και Κύπριοι προσδιόρισαν την ικανοποίηση τους για τις ζωές που ζουν με βαθμό 6,2 ενώ στη ίδιο επίπεδο βρίσκονται οι έτερες χώρες Πορτογαλία και Ουγγαρία  οι οποίες έχουν ακολουθήσει μνημονιάκη πολιτική.

Αντίθετα οι πιο ευτυχισμένοι λαοί  της έρευνας είναι οι Σκανδιναβοί καθώς οι χώρες τις Φινλανδίας, Σουηδίας και Δανίας  έχουν αξιολογηθεί από τους πολίτες τους με βαθμολογία 8 (ενώ και οι εκτός ΕΕ Νορβηγία και Ισλανδία πέτυχαν αξιοζήλευτη βαθμολογία με 7,9).

Πάντως οι πιο δυστυχισμένοι Έλληνες είναι οι συνταξιούχοι με βαθμολογία η οποία μόλις αγγίζει το 5,9 ενώ όσοι είναι άνω των 75 ετών η βαθμολογία μόλις που φτάνει το 5,5.

Όμως οι αισιόδοξοι της υπόθεσης εμφανίζονται οι νέοι μέχρι 24 ετών με την βαθμολογία να σκαρφαλώνει στο 7. Οι παραγωγικές ηλικίες των 25-34 βρίσκονται στο 6,4,  στις ηλικίες 35-49 στο 6,3, ενώ στις ηλικίες από τα 50 ως τα 64, στο 6.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ