«Οι έμποροι του θανάτου είναι το παιχνίδι της ακροδεξιάς» - Karfitsa.gr
Πολιτική

«Οι έμποροι του θανάτου είναι το παιχνίδι της ακροδεξιάς»

Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού και υποψήφιος ευρωβουλευτής Δημοσθένης Δαββέτας μιλά για την παράνομη μετανάστευση

Davvetas

Την προεκλογική του εκστρατεία για τις Ευρωεκλογές  συνεχίζει ο ποιητής, φιλόσοφος, και πρώην κριτικός τέχνης  της “Liberation”, Δημοσθένης Δαββέτας, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια είναι σύμβουλος για θέματα πολιτισμού του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Ο Δημοσθένης Δαββέτας σε συνέντευξη του μίλησε για τον αριθμό των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα συγκριτικά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες λέγοντας: «Η Ελλάδα είναι αρκετά ευάλωτη, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης  Βόρεια κατά μήκος του ποταμού Έβρου και των συνόρων με την Τουρκία, ο αριθμός των παράνομων διελεύσεων μειώθηκε, αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι έντονο στα νησιά του Αιγαίου. Εκείνοι που αγοράζουν και πωλούν τα βάσανα και τα όνειρα αυτών  των ανθρώπων στην αναζήτησή τους για μια καλύτερη ζωή, είναι οι έμποροι του θανάτου! Αυτό  ακριβώς  όμως είναι και το παιχνίδι της ακροδεξιάς, η οποία έκανε τη μετανάστευση σημείο αναφοράς του προγράμματός της.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δαββέτας ερωτηθείς για το εάν πιστεύει ότι η Ε.Ε είναι αλληλέγγυα απάντησε: «Πιστεύω ότι όχι. Η παρουσία της FRONTEX βοηθάει αλλά αυτό δεν αρκεί. Θα πρέπει να πιέσουμε την Τουρκία να σταματήσει τον εκβιασμό που ασκεί, επιτρέποντας τη διέλευση των μεταναστών. Αυτό δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ασφυξίας για την Ελλάδα, η οποία, ωστόσο, υποστηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Παράλληλα, Ο Δ. Δαββέτας αναφέρθηκε και στην προεκλογική του καμπάνια προκειμένου να πείσει τους πολίτες να τον ψηφίσουν δηλώνοντας ότι: «Έχουν περάσει δύο μήνες από τότε που έχω ξεκινήσει την περιοδεία μου σε όλη τη χώρα. Αυτό είναι εξαιρετικά απαιτητικό ωστόσο όμως ιδιαίτερα  συναρπαστικό  και γεμάτο εκπλήξεις! Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δεν γνωρίζουν τίποτα για τον τρόπο που λειτουργεί η Ευρώπη καθώς και για τις επιπτώσεις της στην καθημερινή τους ζωή. Υπάρχουν επίσης πολλά ερωτήματα σχετικά με την ευρωπαϊκή ταυτότητα, για την αναδιοργάνωση της Ευρώπης ενώ παρατηρώ πως είναι έντονο το στοιχείο του ευρωσκεπτισμού. Πρέπει να τους πείσουμε να ψηφίσουν».

Τέλος, παροτρύνει τους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν καθώς όπως επισημαίνει είναι πολύ σημαντικό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τους λέω να μην ψηφίσουν τους παλιούς εφόσον είναι μαζί τους δυσαρεστημένοι! Ο υποψήφιος που δεν μιλάει άλλη γλώσσα πέρα από αυτή της χώρας του δεν μπορεί να γνωρίζει την Ευρώπη ως οικονομική οντότητα, πολιτιστική και ανθρωπιστική. Συζητούμε συνταιριάζοντας τον πολιτικό λόγο με τον πολιτισμό, με αναγνώσεις ποίησης και μουσικά ακούσματα.

Η πεποίθησή μου είναι ότι η Ευρώπη του πολιτισμού πρέπει να πάρει την εξουσία από τη χρηματοπιστωτική Ευρώπη. Ο χρηματοπιστωτικός τομέας πρέπει να είναι στην υπηρεσία της πολιτικής και της οικονομίας, όχι το αντίστροφο. Σε αυτό το σημείο, η Ευρώπη βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Πρέπει να καινοτομήσει, να δημιουργήσει και να γίνει ο πρωταγωνιστής! Και ο πολιτισμός μπορεί να είναι η κινητήριος δύναμη».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ