"Οι κάρτες υγείας δεν είναι ασφαλιστικό προιόν" - Karfitsa.gr
Karfitsomata Οικονομία

«Οι κάρτες υγείας δεν είναι ασφαλιστικό προιόν»

Η εταιρεία που αύξησε το προσωπικό της τη χρονιά των... capital controls

Interlife_Ioannis_Votsaridis

Της Έλενας Καραβασίλη 

Σημαντικές μειώσεις παρατηρούνται στις ασφαλίσεις αυτοκινήτων από την αρχή της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ασφαλιστικής εταιρίας Interlife, Ιωάννη Βοτσαρίδη. Όπως τονίζει ο ίδιος στο karfitsa.gr «πέραν του ότι είναι ποινικό αδίκημα αν ένα όχημα είναι ανασφάλιστο, σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης εμπλακεί σε ατύχημα και μάλιστα θανατηφόρο, τότε βάση νόμου το επικουρικό είναι υποχρεωμένο να πληρώσει εισπράττοντας τα χρήματα από αυτόν που προκάλεσε το ατύχημα. Όπου όμως αν έχει ακίνητη περιουσία, τότε θα πρέπει να ξέρει πως κινδυνεύει ακόμη και με κατάσχεση. Άρα οι οικονομικές απώλειες θα είναι τεράστιες».

Ο κ. Βοτσαρίδης επισημαίνει ότι: «η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο καιρό, υπάρχει μια τάση μείωσης στα συμβόλαια ασφάλισης αυτοκινήτων. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι επιλέγουν συνειδητά να μην ασφαλιστούν από τότε που ξεκίνησε η οικονομική κρίση. Από την άλλη, το παρήγορο είναι ότι στο κομμάτι της υγείας, οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν μπει δυναμικά, δημιουργώντας έτσι μερίδιο αγοράς» σημειώνει χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ένωση ασφαλιστικών εταιρειών, υπάρχει μια μείωση της τάξεως του 14% στις ασφάλειες αυτοκινήτων. «Αυτό οφείλεται βέβαια και στη μείωση των ασφαλίστρων, καθώς οι εταιρείες έχουν προβεί σε σημαντικές μειώσεις, προκειμένου να συγκρατήσουν το μερίδιο αγοράς που είχαν ή να αποκτήσουν μεγαλύτερο. Κάτι που λειτουργεί υπέρ του ασφαλιζομένου», εξηγεί ο κ. Βοτσαρίδης.

Όσον αφορά στο κομμάτι της υγείας, ο ίδιος κάνει λόγο για μία σημαντική αύξηση διότι «αρκετός κόσμος σήμερα είναι ανασφάλιστος, είτε γιατί έκλεισε η επιχείρησή του, είτε γιατί ιδιώτες και επαγγελματίες έμειναν άνεργοι. Έτσι, επιλέγουν να ασφαλιστούν σε μία ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία».

Ο κ. Βοτσαρίδης εφιστά την προσοχή των πολιτών και τονίζει ότι «οι κάρτες υγείας που διαφημίζονται στην τηλεόραση δεν είναι ασφαλιστικό προϊόν και οι πελάτες θα πρέπει να είναι υποψιασμένοι! Αυτό που αγοράζουν είναι μία έκπτωση σε διαγνωστικό κέντρο, δεν πρόκειται για πρωτοβάθμια-δευτεροβάθμια νοσοκομειακή περίθαλψη, όπως προσφέρει μία ασφαλιστική εταιρία». Και εξηγεί: «η ασφαλιστική εταιρία προσφέρει τα προϊόντα της απολογιστικά. Κάνεις τη δαπάνη και αποζημιώνεσαι στο ποσοστό που συμφώνησες. Έχεις πάντα ως ασφαλισμένος μία συμμετοχή» καταλήγει.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που δόθηκε σήμερα, ο ίδιος τόνισε ότι η Interlife αναμένεται να κλείσει τη χρήση του 2015 με κέρδη της τάξεως των 7,5 εκατ. ευρώ, παρά τις μειωμένες αποδόσεις των επενδυτικών χαρτοφυλακιών της εταιρείας. Επιπλέον, τόνισε πως η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει τον στόλο των ασφαλισμένων οχημάτων, όσο και τα αντίστοιχα έσοδα κατά 12,81%. Έτσι, τα δεδουλευμένα ασφάλιστρα κυμάνθηκαν σε 50,75% εκατ. € το 2015, έναντι 44,99% εκατ. € το 2014.

Η Interlife κατάφερε να αυξήσει τις επενδύσεις της κατά 11,42% σε σχέση με το 2014, ενώ αυξήθηκαν τα αποθεματικά κατά 10,53%, με τον δείκτη κάλυψης αποθεματικών να ανέρχεται στο 1,46 έναντι 1,34 το 2014. Τέλος, ο δείκτης φερεγγυότητας της εταιρείας παραμένει στο 500%.

Η σταθερή πορεία της εταιρείας επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι το περασμένο έτος το προσωπικό αυξήθηκε κατά 16%, παρά τη γενικευμένη ύφεση στη χώρα, με τη συνολική αύξηση προσωπικού να ανέρχεται σε 21,3% και τον αριθμό των απασχολούμενων να φτάνει τους 118.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ