Οι νέοι φόροι που θα επιβληθούν στους ελεύθερους επαγγελματίες το 2014 - Karfitsa.gr
Οικονομία

Οι νέοι φόροι που θα επιβληθούν στους ελεύθερους επαγγελματίες το 2014

Από το επόμενο έτος θα ισχύσει ένα νέο, αυστηρότερο καθεστώς τεκμηρίων

foroi 55

Μέτρα σοκ θα εφαρμόσει το 2014 η εφορία για να εισπράξει επιπλέον έσοδα ύψους 1,33 δισ. ευρώ από τη φορολογία εισοδήματος. Όπως γράφει ο “Ελεύθερος Τύπος” τα μέτρα αυτά προβλέπουν την κατάργηση όλων των αφορολογήτων ορίων και των εκπτώσεων φόρους εισοδήματος για όλους τους μη μισθωτούς φορολογούμενους, την επιβολή φόρου 26% – 40,3% στα καθαρά εισοδήματα των αυτοαπασχολουμένων, τη φορολόγηση των μισθωτών και των συνταξιούχων χωρίς πρόθετα αφορολόγητα για προστατευόμενα τέκνα και χωρίς εκπτώσεις φόρου για ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής και τόκους δανείων πρώτης κατοικίας, την επιβολή φόρου 10% – 33% στα εισοδήματα από ακίνητα και την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των κερδών των εταιρειών από το επίπεδο του 20% στα επίπεδα του 26% – 33%.

Ταυτόχρονα, από το επόμενο έτος θα ισχύσει ένα νέο, αυστηρότερο καθεστώς τεκμηρίων για τον προσδιορισμό των ελάχιστων εισοδημάτων όλων των φυσικών προσώπων. Σύμφωνα με το καθεστώς αυτό τα χρήματα που θα δαπανούν οι φορολογούμενοι για να αγοράζουν ακίνητα, επιχειρήσεις, μετοχές, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων ή να ανεγείρουν οικοδομές, καθώς και τα κεφάλαια που θα διαθέτουν για να συστήνουν νέες επιχειρήσεις ή για να συμμετέχουν στα μετοχικά κεφάλαια υφιστάμενων επιχειρήσεων, θα θεωρούνται από την εφορία “τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων”, δηλαδή θα λαμβάνονται υπόψη για το τεκμαρτό προσδιορισμό των εισοδημάτων τους.

Τα νέα αυτά τεκμήρια θα προστίθενται στα ποσά των υπόλοιπων τεκμηρίων που ήδη ισχύουν καθώς επίσης και στα ποσά των αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης που ήδη ισχύουν για τη χρήση ΙΧ αυτοκινήτων, κατοικιών, σκαφών αναψυχής κοκ

protothema

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ