Οι νέοι του… νέου κυβερνητικού σχήματος - Karfitsa.gr
Πολιτική

Οι νέοι του… νέου κυβερνητικού σχήματος

Πώς έφτασαν στον υπουργικό θώκο

neoi-upourgiko

Της Άννας Καραβοκύρη

Ο ανασχηματισμός είναι το δυσκολότερο πράγμα για έναν πρωθυπουργό, πόσο μάλλον όταν αυτός είναι σαρωτικός, είναι ο δεύτερος μέσα σε διάρκεια δύο ετών διακυβέρνησης και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι έχουν τραυματιστεί από τη διπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου. Ο Αντώνης Σαμαράς, κρατώντας τις λεπτές ενδοκυβερνητικές και εσωκομματικές ισορροπίες, άλλαξε οκτώ υπουργούς, έντεκα υφυπουργούς και το κυριότερο έδωσε το νέο στίγμα στην οικονομία με την αντικατάσταση του Γιάννη Στουρνάρα.

Ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Κώστας Μπούρας, ήταν αυτός που επέμενε ότι ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να γνωρίσει ένα νέο και διακεκριμένο οικονομολόγο, «μετρ» στα μακροοικονομικά, για τη θέση του νέου υπουργού Οικονομικών. Σε αυτό συναίνεσε και ο απερχόμενος υπουργός Γιάννης Στουρνάρας. Μόλις ο πρωθυπουργός συνάντησε τον Γκίκα Χαρδούβελη πείστηκε ότι αυτός είναι ο «καταλληλότερος», καθώς στο πρόσωπό του είδε έναν ευρωπαϊστή με ρεαλιστικό προσανατολισμό.

Ο νέος Τσάρος είναι ανάμεσα στους 50 οικονομολόγους παγκοσμίως με τον υψηλότερο αριθμό αναφορών στο επιστημονικό τους έργο. Οι επιστημονικές του εργασίες για τις υποχρεωτικές καταβολές ασφαλείας στο χρηματιστήριο (margin requirements) συνέβαλαν στην αλλαγή νομοθεσίας στις ΗΠΑ στα stock futures markets.

Το μεγάλο στοίχημα για τη νέα ηγεσία της οδού Νίκης είναι να φέρει την ανάπτυξη στην πραγματική οικονομία. Δηλώνοντας ότι η Ελλάδα υποφέρει και ότι «κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον έναν άνεργο ή κάποιον που εργάζεται και δεν πληρώνεται συντηρείται από χαμηλόμισθους», ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης δείχνει να έχει επαφή με την πραγματικότητα και την πραγματική οικονομία.

Συνέχεια στο paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ