Οι Νυμφόπετρες και ο «καταραμένος γάμος» - Karfitsa.gr
Περιβάλλον

Οι Νυμφόπετρες και ο «καταραμένος γάμος»

Εκ πρώτης όψεως πρόκειται για μια συστάδα βράχων...

nymfopetres

Στο νομό Θεσσαλονίκης, ανάμεσα από τις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη, βρίσκεται το χωριό Νυμφόπετρα. Εκεί στέκουν ακόμη αγέρωχες οι πέτρες… του σκανδάλου. Οι Νυμφόπετρες, όπως ονομάζονται. Εντυπωσιακές κι απόκοσμες. Παραμυθένιες και μυστηριώδεις.

Εκ πρώτης όψεως πρόκειται για μια συστάδα βράχων, ύψους 4 μέτρων, που σμίλεψαν οι άνεμοι και τα φυσικά φαινόμενα. Εδώ και αιώνες, οι βράχοι αυτοί περιβάλλονται από έναν θρύλο. Είναι ο θρύλος του «καταραμένου γάμου».

Πριν από πολλά χρόνια όμως και πάντα σύμφωνα με τον θρύλο, στο ίδιο σημείο έπιασε η κατάρα μιας μάνας. Η κόρη της ήταν άπληστη και όταν παντρεύτηκε πήρε από το σπίτι των γονιών της ακόμα και τη δακτυλήθρα, ή το αδράχτι κατά άλλους. Τη μέρα του γάμου της, η ίδια, ο γαμπρός και όλη η γαμήλια συνοδεία, πέτρωσαν. Μεταμορφώθηκαν σε πέτρες. Στις Νυμφόπετρες.

Μια άλλη εκδοχή του θρύλου θέλει τη μάνα να καταριέται τη νύφη και κόρη της γιατί παντρεύτηκε χωρίς τη θέληση των γονιών της. Σήμερα εκτός ο χώρος χρησιμοποιείται (εκτός των άλλων) για φωτογραφίσεις γάμων…

Η Νυμφόπετρα και οι Νυμφόπετρες απέχουν περίπου 50 χιλιόμετρα από την πόλη της Θεσσαλονίκης και βρίσκονται στο δήμο Βόλβης.

 

unknowngreece.gr

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ