Οι πρώτες απολύσεις στη ΣΕΚΑΠ - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Οι πρώτες απολύσεις στη ΣΕΚΑΠ

Την πόρτα της εξόδου από την καπνοβιομηχανία της ΣΕΚΑΠ αντίκρισαν το πρωί της Πέμπτης τέσσερις εργαζόμενοι

sekapΤην πόρτα της εξόδου από την καπνοβιομηχανία της ΣΕΚΑΠ αντίκρισαν το πρωί της Πέμπτης τέσσερις εργαζόμενοι επί σειρά ετών στο εργοστάσιο στην Ξάνθη.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ενημερώθηκαν από τη διοίκηση πως απολύονται άμεσα, με καθεστώς τετράμηνης προειδοποίησης, ενώ θα τους καταβληθεί το 50% της αποζημίωσης τους. Πρόκειται για τέσσερις άντρες, οικογενειάρχες, οι δύο μάλιστα εκ των οποίων γονείς τριών τέκνων, οι οποίοι απασχολούνται περισσότερα των 15 χρόνων στη ΣΕΚΑΠ.

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως πρόκειται για εργαζόμενους που δεν συμπεριλαμβάνονται στους 47 που κατέθεσαν αίτηση εθελούσιας εξόδου, και οι οποίοι μέχρι και σήμερα παραμένουν στις θέσεις εργασίας τους.

Τα πρώτα “κανόνια” που ήχησαν στο εργοστάσιο, μετά και το γενικότερο κλίμα έντασης που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, έπεσαν σαν κεραυνός εν αιθρία για τους εργαζόμενους, οι οποίοι διαμηνύουν πως επιβεβαιώνονται οι δυσάρεστες προβλέψεις τους για το εργασιακό τους μέλλον.

Το απόγευμα της Τετάρτης το Πρωτοδικείο Ξάνθης έκρινε ως παράνομη και καταχρηστική την απεργία που είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι για την Πέμπτη και την Παρασκευή, ωστόσο όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, δέχονται ασφυκτικές πιέσεις ώστε να υπογράψουν τις νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Στον αντίποδα οι 17 εργαζόμενοι, που ήταν αποσπασμένοι από τη θυγατρική της ΣΕΚΑΠ και έχουν πλέον επιστρέψει σε αυτή, τονίζουν πως τους γνωστοποιήθηκε η πρόθεση της διοίκησης να τους εντάξει σε καθεστώς διήμερης υποχρεωτικής άδειας, χωρίς ωστόσο να τους δοθεί αυτό εγγράφως. Έτσι το πρωί της Πέμπτης οι ίδιοι πήγαν κανονικά στη δουλεία τους, αν και όπως αναφέρουν δεν έχουν πλέον αντικείμενο εργασίας, ενώ οι συνδικαλιστές του εργοστασίου κατέθεσαν καταγγελία στην Εισαγγελία Ξάνθης για αυτή την πρακτική από πλευράς της διοίκησης.

Τη Δευτέρα, εκτός απροόπτου, αναμένεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της BIO, θυγατρικής της ΣΕΚΑΠ, ώστε να ξεκαθαρίσει το ποιο θα είναι το εργασιακό μέλλον των 17 αυτών εργαζομένων.

thrakitoday.com

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ