Οι Ρώσοι «κυνηγούν» τον υπεύθυνο του αντι-ντόπινγκ για τον αποκλεισμό… - Karfitsa.gr
Αθλητισμός

Οι Ρώσοι «κυνηγούν» τον υπεύθυνο του αντι-ντόπινγκ για τον αποκλεισμό…

…της εθνικής τους ομάδας στίβου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ρωσία Ολυμπιακοί Αγώνες

Ρώσοι ομοσπονδιακοί ερευνητές δήλωσαν το Σάββατο πως έχει ξεκινήσει ποινική διερεύνηση για τον πρώην επικεφαλής του οργανισμού αντι-ντόπινγκ της χώρας, με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.

Οι Ρώσοι δεν εκπλήρωσαν τα προαπαιτούμενα της IAAF και η παγκόσμια ομοσπονδία αποφάσισε την Παρασκευή να μην άρει τον αποκλεισμό της ομοσπονδίας στίβου, θέτοντάς την εκτός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και Ολυμπιακών Αγώνων, για «συστηματικό ντόπινγκ».

Ο Γκριγκόρι Ροντσένκοφ, πρώην επικεφαλής στο εργαστήριο αντι-ντόπινγκ της Μόσχας, ο οποίος αργότερα διέφυγε στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει μιλήσει πολύ για το πώς η Ρωσία προσπάθησε να συγκαλύψει δεκάδες αθλητές της που έλαβαν μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, το 2014.

Η ερευνητική επιτροπή της χώρας, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή ερευνών σχετικά με τις τοπικές αρχές και τους ομοσπονδιακούς κυβερνητικούς οργανισμούς, δήλωσε ο Ροντσένκοφ, διέταξε τους υφισταμένους της το 2014 να ανακυκλώνουν τα δείγματα, παρά τη δέσμευση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) να τα αποθηκεύουν μέχρι νεωτέρας.

Οι ερευνητές είπαν ότι πιστεύουν πως ο Ροντσένκοφ χρησιμοποίησε την εξουσία αντίθετα με τα νόμιμα συμφέροντα του εργαστηρίου αντι-ντόπινγκ, προκειμένου να εξαγάγει προσωπικά οφέλη, ενώ νωρίτερα αυτό το μήνα, η εξεταστική επιτροπή άσκησε ποινική δίωξη κατά υπαλλήλων της Ομοσπονδίας Αθλητισμού της Ρωσίας για παρόμοια περιστατικά που σχετίζονται με την περίοδο 2009-2013.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε την Παρασκευή ότι θα ζητήσει την παρέμβαση της WADA και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Πηγή: in.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ