Οι σκέψεις Σαμαρά για αλλαγές στις δημοτικές εκλογές - Karfitsa.gr
Πολιτική

Οι σκέψεις Σαμαρά για αλλαγές στις δημοτικές εκλογές

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης

mixelakis_3Το περίγραμμα των αλλαγών, τις οποίες επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τον τρόπο εκλογής των δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων, έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για σκέψεις του Πρωθυπουργού.

«Είναι σκέψεις του Πρωθυπουργού τις οποίες επεξεργαζόμαστε», ανέφερε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο κ. Μιχελάκης εξήγησε ότι μια από τις αλλαγές που συζητούνται είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι να καταρτίζουν κανονικά ψηφοδέλτια, ωστόσο τη στιγμή της κάλπης θα υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο με όλους τους υποψήφιους κατ΄αλφαβητική σειρά, απ΄όπου θα επιλέγει ο πολίτης.

Εξετάζεται επίσης, όπως είπε, η δυνατότητα εκλογής δημάρχων από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 42%.

Ερωτηθείς τι θα συμβαίνει σε περίπτωση εκλογής ενός δημάρχου που δεν έχει πλειοψηφία, ο υπουργός εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει δυσλειτουργία.

Απέκρουσε παράλληλα την έντονη κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, επισημαίνοντας: «Έχει μπερδευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί θεωρεί ότι το να σπάσουμε τις κομματικές γραμμές που υπήρχαν μέχρι τώρα στις τοπικές κοινωνίες είναι αποπολιτικοποίηση».

Σε ό,τι αφορά τη στάση του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι οι επεξεργασίες αυτές γίνονται σε συνεννόηση με τον αναπληρωρή υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Παρεμβαίνοντας, ωστόσο, στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, δήλωσε ότι ο κ. Γρηγοράκος δεν έχει ενημέρωσει το κόμμα για τις συζητήσεις αυτές και πως δεν έχει γίνει καμία σχετική συζήτηση μεταξύ του κ. Βενιζέλου και του κ. Σαμαρά. Τόνισε ακόμη ότι σε τέτοια ζητήματα θα πρέπει να υπάρχει «καλύτερη προσυνεννόηση για να μην δημιουργούνται προβλήματα».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ