Οι στόχοι της Aegean για το 2016 - Karfitsa.gr
Οικονομία

Οι στόχοι της Aegean για το 2016

Ανοδικά νούμερα...

aegean

Για τους  στόχους της Aegean Airlines το 2016 αλλά και για το πώς κινήθηκε η εταιρία το 2015 αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της εταιρίας κύριος Ευτύχιος Βασιλάκης  σε συνέντευξη που έδωσε το μεσημέρι. Παρόντες στην συνέντευξη – εκτός του Διευθύνοντος  Σύμβουλου της εταιρείας κ.  Δημήτρη  Γερογιάννη- ήταν η αναπληρώτρια υπουργός τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά αλλά εκπρόσωποι από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας και από τον ΕΟΤ.

Ο κ. Ε. Βασιλάκης αρχικά αναφέρθηκε στην εξαγορά της Ολυμπιακής που σήμερα έκλεισε δύο χρόνια λειτουργίας στον Όμιλο της Aegean.

« Οι στόχοι που είχαμε θέσει τον Οκτώβριο του 2013 – ημερομηνία που αγοράσαμε την Ολυμπιακή- επιτεύχθηκαν και μάλιστα πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε».

Το 2015  η Aegean είχε πολύ καλή πορεία.  Μέχρι και τον Σεπτέμβριο – όπου υπάρχουν και συγκεκριμένα νούμερα – είχε  17% συνολική αύξηση στην κίνηση και 24% αύξηση στην κίνηση εξωτερικού.

Ο κ. Βασιλάκης είπε:

« Η εκτίμησή μας είναι ότι θα φτάσουμε περίπου τα 11,6 εκατομμύρια επιβάτες, ιστορικό υψηλό. Φέτος το καλοκαίρι είχαμε,  πέντε μήνες που η κίνησή μας ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο, δύο μήνες η κίνησή μας έφτασε το 1,5 εκατομμύριο, και τρεις μήνες  άγγιξε  το 1 εκατομμύριο μόνο από την Αθήνα. Οπότε πράγματι ήταν μία ισχυρή χρονιά η οποία ναι μεν στα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου με τα capital controls για λίγο, όπως και όλος ο τουρισμός της χώρας, χάσαμε κάποιες κρατήσεις αλλά ευτυχώς, επειδή επανήλθε ο ρυθμός των κρατήσεων πάλι πίσω μπορέσαμε και εισπράξαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό τη σημαντική επένδυση που είχαμε κάνει σε νέα δρομολόγια, σε νέα αεροπλάνα, γιατί φέτος είχαμε συνολικά 7 επιπλέον αεροπλάνα.»

Διαβάστε περισσότερα now24.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ