, Κυριακή
04 Δεκεμβρίου 2022

"Έρχονται κι άλλα μέτρα, κι άλλα… μνημόνια"

Βουλή φωτο Σάββας Αυγητίδης“Το ζήτημα της διαπλοκής είναι υπαρκτό. Η εκτίμησή μας είναι ότι αυτό είναι το κράτος και γενικότερα το πολιτικό σύστημα που έχει σαπίσει και διαφθαρεί, αλλά αξιοποιείται κάθε φορά όταν θέλουν η εκάστοτε κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση να αντιπαρατεθούν γύρω από τέτοια ζητήματα και να κρύψουν το μεγάλο πρόβλημα που είναι τα λαϊκά προβλήματα, τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που συζητούν αυτές τις μέρες με τους εταίρους τους -γιατί δεν είναι εταίροι του ελληνικού λαού- για να φέρουν νέα μέτρα, πιθανόν και νέο μνημόνιο” ανέφερε ο γενικός γραμματές της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.
Επισήμανε ότι σε αυτό το σύστημα, με αυτά τα μέτρα, με αυτές τις κυβερνήσεις, με αυτούς που έχουν την εξουσία, δεν πρόκειται ουσιαστικά ούτε να χτυπηθεί η διαπλοκή, ούτε να λυθούν προβλήματα. Αναφερόμενος, στις εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο, που αφορούν στις κατά καιρούς προσπάθειες ρύθμισής του είπε: «ένα λάθος, -απ’ ό,τι λέει η κυβέρνηση και απ’ ότι έτσι είναι των προηγούμενων κυβερνήσεων- δεν διορθώνεται με ένα άλλο λάθος. Το πρόβλημα είναι, εμείς το είχαμε πει από την αρχή, όταν κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις άδειες, ότι δεν θα οδηγήσει σε διέξοδο και όσον αφορά αυτό το πρόβλημα».
«Για μας, τα βασικά κριτήρια είναι δύο: Πέρα από γενικές κουβέντες και λόγια του αέρα που μένουν μόνο για τα προεκλογικά μπαλκόνια: Το ζήτημα των εργαζομένων, πως λύνεται μέσα από έναν νόμο που αφορά τα ΜΜΕ, ποιες είναι οι εργασιακές σχέσεις και δεύτερον πως γίνεται η ενημέρωση, αν δηλαδή προωθείται σε αυτές τις συνθήκες, η όσο το δυνατόν πιο πολύπλευρη και αντικειμενική πληροφόρηση και ενημέρωση του ελληνικού λαού. Όλα αυτά έχουν μια βασική αιτία: Ποιος έχει στα χέρια του αυτά τα Μέσα» πρόσθεσε.
Συμπλήρωσε ακόμα ότι με τον νόμο της κυβέρνησης «όχι μόνο δεν εξασφαλίζονται οι εργασιακές συνθήκες στα ΜΜΕ, γιατί γενικότερα το εργασιακό πάει από το κακό στο χειρότερο, ενώ το ίδιο το ζήτημα έτσι όπως ετέθη με τις 4 τηλεοπτικές άδειες, δημιουργεί ανασφάλεια στους εργαζόμενους, δημιουργεί το πρόβλημα του τι θα γίνουν και που θα βρουν δουλειά αυτοί οι άνθρωποι, αν κλείσουν τα κανάλια, τα Μέσα στα οποία δουλεύουν».