, Παρασκευή
22 Σεπτεμβρίου 2023

Αναβάλλεται η επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα

Η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα αναβάλλεται μετά την κατάσταση της υγείας τόσο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά όσο και του Βασίλη Ράπανου που θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου στο Reuters.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία για την επίσκεψη των εκπροσώπων της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στην Ελλάδα.  Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός δεν θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 28 και 29 Ιουνίου, καθώς οι θεράποντες ιατροί τού συνέστησαν ακινησία μετά την επέμβαση αποκατάστασης αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς, στην οποία υπεβλήθη.
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας που πραγματοποίησε την επέμβαση, Π. Θεοδοσιάδης, ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να ταξιδέψει λόγω της βαρύτητας του περιστατικού, που απαιτεί αποθεραπεία και ακινησία για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Σημείωσε ωστόσο ότι η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού εξελίσσεται ικανοποιητικά και τη Δευτέρα αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το Αττικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.
Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μετά τη ρητή απαγόρευση των ιατρών να ταξιδέψει ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής ορίζεται ο υπουργός Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλος. Ο κ. Αβραμόπουλος θα συνοδεύεται από τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γ. Ζανιά, τον νέο υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα.