fbpx

, Τετάρτη
04 Δεκεμβρίου 2024

search icon search icon

ΒΕΘ: Ουσιαστική η επίσκεψη Σαμαρά στην 77η ΔΕΘ


Για ουσιαστική επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της 77ης ΔΕΘ, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Παναγιώτης Παπαδόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση του για την ενίσχυση του ρόλου των επιμελητηρίων, όπως αυτή εκφράστηκε δια στόματος του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τη συχνότερη επαφή του  πρωθυπουργού (μία φορά το μήνα) με εκπροσώπους των επιμελητηρίων.
 
«Τα επιμελητήρια, με το δεδομένο της οικονομικής και διοικητικής τους αυτοτέλειας, έχουν όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα  που τους επιτρέπουν να λειτουργούν χωρίς να επιβαρύνουν στο παραμικρό τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού δεν επιχορηγούνται από αυτόν. Είναι η κατάλληλη συγκυρία για να διευρυνθούν οι αρμοδιότητες των επιμελητηρίων, προκειμένου να προσφέρουν μεγαλύτερο εύρος υπηρεσιών προς τα μέλη τους και την επιχειρηματική κοινότητα γενικότερα» αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δείχνουν να αντιλαμβάνονται τον καταλυτικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα επιμελητήρια.
 
Αναφερόμενος στην ολιγόωρη επίσκεψη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΒΕΘ υπογραμμίζει πως ήταν ουσιαστική καθώς ούτως ή άλλως είχε προηγηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τα ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το επιχειρείν.
 
«Οι ισορροπίες της κοινωνίας είναι εξαιρετικά ευαίσθητες, ο πρωθυπουργός δείχνει να τις κατανοεί, ενώ παράλληλα εμφανίζεται αποφασισμένος για γρήγορες και δραστικές τομές» τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος.
 
Στο μεταξύ, επιφυλάξεις εκφράζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ για την τριπλή συγχώνευση ΔΕΘ, Helexpo και ΟΠΕ, που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και επανέλαβε κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.
 
«Προτεραιότητα της κυβέρνησης θα πρέπει να αποτελέσει η συγχώνευση ΔΕΘ και Helexpo, οι οποίες είναι αδερφές εταιρείες και υπάρχει ο σχετικός σχεδιασμός. Σε δεύτερο χρόνο θα πρέπει να αναζητηθεί ένα έτερο business plan που θα αφορά στην συγχώνευση και του ΟΠΕ με τις δύο εταιρείας. Η τριπλή συγχώνευση παρουσιάζει κενά σε οικονομοτεχνικό επίπεδο» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, επισημαίνοντας ότι επί της αρχής μία τέτοια συγχώνευση θα αποτελούσε κλειδί για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της χώρας, που τόσο χρειάζεται, ωστόσο ο νέος φορέας θα πρέπει να είναι βιώσιμος και να δημιουργηθεί σε στερεές βάσεις προκειμένου να ανταποκριθεί, αποτελεσματικά και στο εκθεσιακό αντικείμενο και στην προώθηση των εξαγωγών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.